Šport
12 ogledov

Davenportovi zmaga v Quebecu

Lindsay Davenport Žurnal24 main
Nekdanji številki ena ženskega tenisa Američanki Lindsay Davenport je z zmago na turnirju v Quebecu uspel velik povratek na igrišča. S 6:4 in 6:1 je premagala Ukrajinko Julijo Vakulenko.
 

Osvojila je tri Grand Slame

Lindsay Davenport je v svoji karieri osvojila tri turnirje za grand slam, in sicer leta 1998 U. S. Open, leta 1999 Wimbledon, leto pozneje pa še Australian Open.

Nepostavljena igralka teniškega turnirja v Quebecu z nagradnim skladom 175.000 ameriških dolarjev Lindsay Davenport je v pičlih šest mesecih po porodu v svojo s pokali že tako polno vitrino pospravila novo, drugo lovoriko. 31-letna Američanka je v dveh nizih s 6:4 in 6:1 premagala 24-letno Ukrajinko Julijo Vakulenko. Blestela je predvsem v začetnem udarcu, saj se je na koncu ustavila pri 12 asih. "Moj načrt je bil z dobrim začetnim udarcem onemogočiti nasprotnice in jim preprečiti, da mi vzamejo servis, kar mi je nekako uspelo. Za mano je čudovit teden. Nekateri dvoboji so bili težji, drugi lažji. Nasploh pa sem z zmago izredno zadovoljna,"  je dejala Davenportova.

Davenportova se bo na svojem prvem turnirju za grand slam po porodu – na OP Avstralije prihodnje leto – pomerila z nekoliko boljšimi tekmicami. In kakšne možnosti pripisuje sama sebi? "Pravega cilja pravzaprav nimam. Igrati proti Sereni Williams, njeni sestri Venus ali Justine Henin bo bržkone nekoliko drugače. Zame bo zmaga že, če se jim bom uspešno postavila po robu in prikazala dobro igro po tako čudovitem letu, ki sem ga preživela izven teniških igrišč."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.