Magazin
56 ogledov

Se tudi vi bojite, da bi zmanjkalo vode?

Bi bili pripravljeni v zameno za varnejše okolje zamenjati pralni stroj? Žurnal24 main
Ljudje smo vse bolj ozaveščeni in marsikdo se zaveda potrebe po varčevanju z vodo in varovanju okolja. Pomagate lahko tudi s pravo izbiro pralnega stroja.

Pralni stroj, ki za pranje ne potrebuje le pitne vode, ampak lahko uporabi kar vodo iz vodnjaka ali kapnico, na trgu ni novost, saj so ga pri Mieleju razvili že pred leti. A zanj ve zelo malo kupcev. V času, ko se ljudje vse bolj zavedamo potrebe po varčevanju z vodo in varovanju okolja, je tak pralni stroj izbira, vredna razmisleka.

Manj kemičnih sredstev
Deževnica je mehka voda, zato lahko pri pranju uporabite manj pralnega praška, mehčalec pa sploh ni potreben. Štiričlanska družina, v kateri na leto operejo povprečno 320 strojev perila, če to počnejo štirikrat na teden, bi s pranjem z deževnico prihranila okoli 11.000 litrov vode. Seveda pa bi bil prihranek očiten tudi pri pralnem prašku in mehčalcu.

Pranje z mehko vodo pa ima poleg prednosti tudi svoje pomanjkljivosti: izpiranje je namreč slabše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.