Šport > Zimski športi
12 ogledov

Teichmann najboljši v Beitostoelnu

Axel Teichmann Žurnal24 main
Po ženskem teku na 10 kilometrov so se na 15 kilometrov dolgi preizkušnji v norveškem Beitostoelnu pomerili še fantje, zmaga pa je tokrat romala v Nemčijo.
 

Beitostölen, 15 km (M), prosto

1. A. Teichmann (NEM) 36:31,1
2. L. Bauer (ČEŠ) +6,3
3. A. Soedergren (ŠVE) +13,3

76. N. Brodar (SLO) +3:09,6

Nemec Axel Teichmann je zmagovalec smučarskega teka za svetovni pokal v norveškem Beitostoelnu. Teichmann je na 15 kilometrov dolgi preizkušnji v prosti tehniki za 6,3 sekunde ugnal Čeha Lukaša Bauerja na drugem mestu, tretji pa je bil Šved Anders Soedergren (+13,3). Edini slovenski predstavnik Nejc Brodar se tudi tokrat ni znašel najbolje in je preizkušnjo z nekaj več kot tremi minutami zaostanka končal šele na 76. mestu.

"Rečem lahko, da je bila to težka tekma, saj je malo snežilo. Vsekakor sem vesel, da sem danes zmagal, mislim, da je to izredno dobra popotnica za naprej,"
je bil v cilju zadovoljen nemški tekač.

Na prvi tekmi na Norveškem so se pomerila tudi dekleta. Petra Majdič ni razočarala; navkljub temu, da 10 km prosto ni njena najmočnejša disciplina, je Ljubljančanka osvojila 11. mesto, Barbara Jezeršek pa je končala na 38. mestu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.