Slovenija
16 ogledov

Slovenski turizem lani rekordno

Bomo kmalu takole lenarili? Žurnal24 main
Slovenija je lani beležila 2,67 milijona turističnih prihodov, kar je osem odstotkov več kot leta 2006, število turističnih prenočitev pa je preseglo mejo osmih milijonov.

Z rekordnimi rezultati je slovenski turizem lani tako presegel zastavljene cilje. Število prihodov tujih gostov se je lani povečalo za osem odstotkov, za enak delež se je povečalo število njihovih prenočitev. Število prihodov domačih turistov se je povečalo za sedem odstotkov, njihove prenočitve pa so beležile petodstotno rast, kažejo danes objavljeni statistični podatki, za meseca november in december sicer še začasni.

Lani so vsi ključni trgi beležili rast
Lani so vsi ključni dolgoročni trgi – italijanski, avstrijski in nemški – beležili rast, vedno večjo težo pa imajo v strukturi prihodov tudi novi trgi, ki so s Slovenijo povezani predvsem z letalskimi povezavami, je povedal direktor Slovenske turistične organizacije Dimitrij Piciga.

Kvantitativni cilji, opredeljeni v razvojnem načrtu in usmeritvah slovenskega turizma ter strategiji trženja slovenskega turizma, ki predvidevajo štiriodstotno rast nočitev in šestodstotno rast števila turistov, so bili lani preseženi. "Slovenija rast hitreje kot svetovni in evropski turizem," je dodal Piciga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.