Šport > Košarka
11 ogledov

Slovenija z Južno Korejo in Kanado!

Slovenska košarkarska reprezentanca se bo v Atenah pomerila z Južno Korejo in Ka Žurnal24 main
Slovenska košarkarska reprezentanca se bo na kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev na olimpijske igre pomerila z Južno Korejo in Kanado.

Slovenski košarkarji so danes v grški prestolnici dobili kvalifikacijske tekmece za nastop na olimpijskih igrah v Pekingu. Slovenija, ki je bila na žrebu med nosilkami, se bo v predtekmovalni skupini C pomerila s Kanado in Južno Korejo. Kvalifikacije bodo od 14. do 20. julija v Atenah.

Slovenija se bo v primeru prvega ali drugega mesta v četrtfinalu pomerila z eno od reprezentanc iz skupine D, v kateri so Hrvaška, Portoriko in Kamerun. V skupini A bodo igrale Grčija, Brazilija in Libanon, v skupini B pa Nemčija, Nova Zelandija in Zelenortski otoki.

Južna Koreja je popolna neznanka, pravi selektor Aleš Pipan. © AFP

 
"Tako kot sem napovedal že pred žrebom, ni posebej pomembno, s kom se bomo pomerili v predtekmovanju, saj bodo odločale tekme od četrtfinala naprej. Najprej nas čaka dvoboj z Južno Korejo, ki je za nas popolna neznanka, zato bomo o tej azijski reprezentanci poskušali zbrati čim več informacij ter v pripravljalnem obdobju tudi analizirati njeno igro. Kanado poznamo bolje, saj smo se z njo leta 2006 v Mariboru pomerili na pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvom, je pa jasno, da se bomo morali tako Severnoameričanov kot Azijcev lotiti še kako resno, saj si želimo v skupini C priigrati prvo mesto. Nato se v polfinalu križamo s skupino D, v kateri so Hrvaška, Portoriko in Kamerun, a zdaj ni čas za predvidevanja, s kom se bomo pomerili na poti na olimpijske igre. Bolj je važno, da smo izjemno motivirani ter da je naš edini cilj, da se s kakovostno ekipo uvrstimo na premierne olimpijske igre za slovensko košarko," je žreb pokomentiral Aleš Pipan , selektor slovenske moške članske reprezentance.

Cilj je jasen – preboj na olimpijski turnir, pravi kapetan Rašo Nesterović. © AFP

 
Rašo Nesterović , kapetan ekipe, pa je o žrebu dejal: "Žreb je, kakršen je. Tudi pred EP se ni zdelo najbolje, a se nato vselej izkaže, da je vse odvisno od nas samih. Tako bo tudi zdaj. Razmišljali bomo o vsaki tekmi posebej, se na vsakogar pripravili maksimalno, o motivu pa je razpravljati povsem odveč. Bistveno je to, da bomo vsi zdravi in da po poškodbi Gorana Jagodnika podobnih težav ne bo več ali pa jih bo vsaj čim manj. O drugem delu kvalifikacij bomo govorili, ko se bomo tja uvrstili, menim pa, da bodo naša velika želja, motiv in kakovost dovolj za to, da izpolnimo svoj glavni cilj – preboj na olimpijske igre."

Na OI se bodo uvrstile tri reprezentance od dvanajstih udeležencev kvalifikacij. V predtekmovanju v skupinah A, B, C in D bo vsaka reprezentanca igrala z vsako, najboljši dve iz vsake skupine pa se bosta uvrstili v četrtfinale. Prvi predtekmovalni krog bo na sporedu v ponedeljek, 14. julija; v skupini A bo Grčija igrala z Libanonom, v skupini B se bo Nova Zelandija pomerila z Zelenortskimi otoki, v skupini C se bo Slovenija pomerila z Južno Korejo, v skupini D pa bo Hrvaška igrala s Kamerunom.

Drugi krog bo na sporedu dan pozneje, Slovenija , ki bo prosta v zadnjem, tretjem krogu, pa bo igrala s Kanado . Tekme v predtekmovanju bodo na sporedu ob 13.00, 15.30, 19.30 in 22.00 po lokalnem času. Četrtek, 17. julija, bo prost dan, četrtfinale bo na sporedu v petek, polfinala se bosta igrala v soboto, v nedeljo pa bo sledila še tekma za tretje mesto, torej zadnje mesto, ki vodi na OI.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.