Šport
18 ogledov

Kamenica ni več selektor!

kasim kamenica2 bobo_main Žurnal24 main
Kasim Kamenica ni več selektor slovenske moške reprezentance. Pričakovana novica, ki so jo sporočili z Rokometne zveze Slovenije. Novi selektor bo bržkone Miro Požun.
"Na današnjem sestanku je Debeljak izrazil željo, da bi prekinil moje sodelovanje z RZS. Razlogi za zamenjavo so zame osebno velika neznanka, kljub temu pa se vsem igralcem zahvaljujem za dosedanje sodelovanje," je razplet sestanka mirno komentiral odstavljeni Kasim Kamenica , medtem ko je predsednik upravnega odbora Mercatorja in RZS Žiga Debeljak dejal: "S Kamenico smo sporazumno prekinili pogodbo. Danes bom sklical korespondenčno sejo RZS in predlagal Požuna na mesto selektorja moške reprezentance."   V izjavi za javnost pa so odgovorni na RZS zapisali: "Z dogovorom o sporazumnem prenehanju sodelovanja med Rokometno zvezo Slovenije in Kasimom Kamenico v funkciji selektorja moške članske reprezentance Slovenije, ki je bil sklenjen na današnjem sestanku pri predsedniku magistru Žigi Debeljaku, se bodo člani predsedstva RZS korespondenčno seznanili na svoji deveti seji, ki bo trajala do vključno četrtka, 6. decembra 2007. Na seji bo predsedstvo odločalo tudi o predlogu novega selektorja, in sicer je kot predlog podan Miro Požun, ki naj bi reprezentanco vodil do 31. 8. 2008, z možnostjo podaljšanja mandata."

Zgodilo se je torej isto, kar se je šušljalo že nekaj dni. Predsednik Rokometne zveze Slovenije Žiga Debeljak se je odločil, da odpusti Kasima Kamenico. Na selektorsko mesto naše moške reprezentance bo sedel Miro Požun . Kamenico, ki je pred tem zaradi slabih rezultatov izgubil tudi trenersko mesto pri RK Celje P. L., je sicer podpirala večina strokovne javnosti, čeprav ne marajo njegovih delovnih metod, a vendarle so si bili enotni v tem, da trenutek za menjavo ni pravi. Sarajevčan s slovenskim potnim listom je tako v torek v Trbovljah zadnjič vodil slovensko izbrano vrsto.


Žiga Debeljak bo na mesto selektorja moške rokometne reprezentance predlagal Mira Požuna. © BOBO

 

Kasim Kamenica je tako kljub 10. mestu na SP v Nemčiji ter vstopnici za evropsko prvenstvo predčasno zapustil selektorski stolček (pogodbo ima do konca olimpijskega ciklusa, torej do avgusta 2008). Z omenjenimi dosežki ga lahko uvrstimo na tretje mesto med najuspešnejšimi slovenskimi selektorji. Pred njim sta le Tone Tiselj (srebro EP 2004) in Leopold Jeras (5. mesto EP 2000 in 8. mesto OI Sydney).

Miro Požun je novi selektor slovenske reprezentance. © BOBO

 
Miro Požun se tako vrača na staro mesto (v nekaj več kot desetletju bo to deveta zamenjava na selektorskem stolčku moške reprezentance). Celjski strokovnjak je namreč reprezentanco vodil že leta 1995 in 1996 ter zasedel 17. mesto na SP na Islandiji ter bil 11. na EP v Španiji. Zdaj pa je pred njim nova velika preizkušnja. Čez dober mesec (od 17. do 27. januarja prihodnje leto) se na Norveškem začenja evropsko prvenstvo. Požun kaj pretirano zgovoren ob nastopu nove funkcije ni bil. Nekdanji trener Celjanov pravi, da odločitev ni bila enostavna, o prevzemu selektorskega stolčka pa je bilo govora že pred menjavo v Celju. Požun pravi, da ne ve, zakaj je moral Kamenica oditi. "Ni moja stvar, zakaj je moral oditi. Zadnje obdobje je bilo mučno za oba, tako za Kasima kot zame." Pereče je tudi vprašanje, ki se dotika nastopa Uroša Zormana . Slednji je še vedno vprašljiv . "Zorman je najbolj vprašljiv. Z Urošem niti nisva imela takega spora. Uroš misli, da sem ga takrat, ko sva odhajala iz Celja, jaz kaznoval. Dobil je veliko denarno kazen, ampak dodelili so mu jo v klubu, sam pa nisem vedel, da je bil kaznovan," je za zurnal24.si povedal Požun.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.