Šport > Košarka
9 ogledov

Beno Udrih premalo za zmago Kraljev

Beno_Udrih_AFP - main Žurnal24 main
Na sredinih večernih tekmah severnoameriške lige NBA so igrala vsa moštva slovenskih košarkarjev. Najbolj se je izkazal Beno Udrih, ki ga hitra selitev v Sacramento očitno ni zmotila.
 

Liga NBA

Toronto : Utah 88:92
Washington : Indiana 103:90
Atlanta : Charlotte 117:109
Cleveland : Orlando 116:117*
Boston : New Jersey 91:69
Miami : Seattle 95:104
Milwakuee : Memphis 102:99
New Orleans : Philadelphia 95:76
Minnesota : Sacramento 104:103
Houston : LA Lakers 90:93
Denver : Portland 110:93
LA Clippers : NY Knicks 84:81
Golden State : Detroit 104:111
* po podaljšku

Košarkarji Sacramento Kings so z Benom Udrihom gostovali pri Minnesoti. Čeprav je bila Minnesota v tesnem zaključku boljša s 108:103, je vsaj Udrih s svojo predstavo lahko zadovoljen. Na parketu je prebil skoraj 39 minut in dal 17 točk, zbral pa je tudi štiri skoke in pet podaj. S tem je bil tudi drugi strelec moštva, 22 točk je dal Kevin Martin , 17 kot Udrih pa še Ron Artest , ki se je tako uspešno vrnil po prestani kazni, in Brad Miller . Kljub vsemu so bili štirje izjemno razpoloženi strelci premalo za zmago Sacramenta. Še bolj je bil namreč razpoložen Minnesotin Rashad McCants , ki je za zmago domačih prispeval 33 točk. Nov osebni strelski rekord McCantsa je Minnesoti pomagal tudi do letošnje prve zmage, nasprotno pa peti poraz v gosteh za Sacramento.

Mrežicam spet spodrsnilo
Z novim porazom se je moral sprijazniti tudi Boštjan Nachbar . Od New Jerseyja je bil tokrat prepričljivo, z 91:69, boljši Boston, ki je tako letošnjo sezono začel najbolje v 35 letih, kar je po lanski precej slabi sezoni dobra motivacija za varovance trenerja Glenna Riversa . Za poraz Mrežic je bil delno kriv tudi slab odstotek zadetih metov (zadeli so le v 36 odstotkih poskusov). Boštjan Nachbar, ki je igral 20 minut, je za Mrežice tokrat prispeval le eno trojko in en skok v obrambi.

Boštjan Nachbar © Reuters

 
Brez zmage sta tokrat ostala tudi Rašo Nesterović in Primož Brezec . Nesterović je s Torontom doma gostil Utah, ki je bil boljši v končnici z 92:88, Nesterović pa je v dobrih 19 minutah prispeval štiri točke in zbral osem skokov. Brezec pri Charlotte tokrat ni bil strelsko razpoložen, v slabih petih minutah na parketu ni zadel niti enkrat.

Zmage se je tako veselil le Saša Vujačić , ki za LA Lakers , ki so s 93:90 v gosteh premagali Houston, tokrat ni igral.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.