Šport
14 ogledov

Škofjeločani stopnjujejo formo

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so imeli na tekmi s Preventom tudi nekaj sreče. Žurnal24 main
Škofjeločani so v 9. kolu MIK 1. lige premagali Sviš in se povzpeli na sedmo mesto lestvice. Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se morali precej potruditi za zmago nad Preventom.
 

MIK 1. liga, 9. kolo

Prevent : Celje P.L. 27:28
C. Koper
: J. Ormož 36:29
Gorenje
: T. Trebnje 33:23
N. Gorica I. L. : G. Club 28:33
Sviš : K. Insulation 28:29
Rudar : Slovan 29:29

Na derbiju 9. kola rokometne MIK lige med slovenjgraškim Preventom in celjsko Pivovarno Laško so prijetno presenetili domači rokometaši, ki so se odlično upirali izkušenejšim nasprotnikom. Tekma med Celjani, ki so prav na vrhu lestvice MIK 1. lige, in Preventomje bila prav ves čas izenačena, končni zmagovalec pa je bil znan šele v zadnjih minutah. Eden od najbolj zaslužnih za celjsko zmago je bil tudi 19-letni celjski vratar Aljoša Čudič, ki je v zaključku tekme ubranil nekaj pomembnih strelov na celjski gol.

Na preostalih dveh sredinih tekmah MIK 1. lige je Gorenje doma visoko premagalo Trimo Trebnje, v Novi Gorici pa se je zmage veselil Gold Club. Ena tekma MIK 1. lige je bila odigrana že v torek - Cimos Koper je doma s 36:29 premagal Jeruzalem Ormož. Na zadnjih dveh tekmah sta se pomerila Sviš in Knauf Insulation ter Rudar in Slovan. Prvi obračun je pripadel Škofjeločanom (29:28), ki stopnjujejo formo in se temu primerno vzpenjajo po lestvici. S sedmimi točkami se nahajajo na osmem mestu. Enako uspešen je tudi Rudar, a je zaradi boljše gol razlike uvrščen mesto višje. Na tekmi proti Slovanu je pred domačimi gledalci iztržili remi (29:29).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.