Magazin
55 ogledov

Deset najlepših razgledov na svetu

Pogled na Rdeči trg je tako impresiven kot tudi strah vzbujajoč. Žurnal24 main
Vas zanima, od kod je razgled najlepši? Vprašajte moške! Na spletnem portalu Askmen.com so sestavili seznam desetih dih jemajočih razgledov, tako naravnih kot umetnih.

Prebereite, kako si najlepši razgledi sledijo od desetega do prvega mesta.

Gora Corcovado
– Rio de Janeiro, Brazilija
Za najboljši razgled na mesto je treba premagati višino 700 metrov in se povzpeti na goro Corcovado, ki obenem gosti tudi ikonski, skoraj štiri metre visoki kip Jezusa Odrešenika.

White Cliffs – Dover, Anglija
Te bele pečine so zadnja stvar, ki jo vidite, ko zapuščate Otok, in prva, ki jo vidite, ko prihajate tja. V jasnem dnevu so pečine čez Rokavski preliv vidne celo iz Francije.

Times Square – New York, ZDA
Pred dvajsetimi leti si moral biti zelo pogumen ali zelo nespameten, da si se v temi potikal po trgu Times. Dandanes je to obvezen ogled vsakega turista, ki ga zapeljejo vrvež in nešteto lučk.


Mont Everest – Tibet
Namesto da zapravite več deset tisoč dolarjev za pohod na Mount Everest, poskusite z nečim drugim – s strahospoštovanjem vas bo navdal tudi pogled z gore Kalla Pattar v Nepalu, pa še zastonj je.

Rdeči trg, Kremelj, Katedrala sv. Vasilija Blaženega – Moskva, Rusija
Pogled na Rdeči trg je tako impresiven kot tudi strah vzbujajoč.

Veliki kanjon
– Arizona, ZDA
Nekaj je v zraku resne ameriške puščave, ki ti v trenutku očisti misli in spet povrne notranji mir. Poskusite s tako imenovanim Grand Canyon Skywalkom, ki so ga odprli v začetku leta. Ameriško domorodsko pleme pa vas na zahodnem delu kanjona lahko popelje na skoraj 25 kilometrov dolgo ježo.

Eifflov stolp – Pariz, Francija
Najboljši način opazovanja veličastnega stolpa je po pariško – večerjanje v restavraciji Georges v središču Pompidou, od koder imate na stolp in na cerkev Notre Dame preverjeno enega izmed najboljših razgledov.


Obala Lanikai – Lanikai, Havaji
Obala je širše poznana kot ena izmed najboljših in najlepših obal na svetu; njeni sončni zahodi so izjemni.

Gore Lipu in Yaoshan
– Guilin, Kitajska
V predelu severovzhodno ležečega mesta Guilin je razgled na te gore in naravo okoli njih z reke Lijiang globoko spoštovan že stoletja.

Akropola
 – Atene, Grčija
Zmagovalka! Prvorazreden pogled na mesto nekaj sto metrov višje pri Akropoli je svojevrsten sam po sebi, a ni nič v primerjavi s prizoriščem Unescove svetovne dediščine, ki jo opazite, ko se obrnete na drugo stran. Ostanki antike segajo nazaj v stoletja Partenona, templja Atene in drugih mikavnih ostankov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.