Magazin > VIP
19 ogledov

Liz prinesla Hughu Grantu milijone

Ime Elizabeth je za Hugha očitno usodno – dolga leta je bil v "on/off" razmerju Žurnal24 main
Hugh Grant ni več samo večni samec, večni mladenič, mojster norčevanja iz samega sebe in modrooki angleški pavliha razmršenih las.
Grant je po zaslugi pametnega nakupa pred šestimi leti zdaj tudi premeten zbiralec moderne umetnosti, ki mu je uspel zadetek v polno. Kultno delo Andyja Warhola, portret Elizabeth Taylor, je junak romantičnih komedij, ki se praviloma zapleta v filmska ljubezenska razmerja, v Londonu kupil pred šestimi leti za štiri milijone dolarjev. Turkizno Liz, eno od trinajstih slik, ki jih je Warhol leta 1963 izdelal iz fotografije Elizabeth Taylor, so v torek na dražbi v New Yorku neznanemu kupcu prodali za 23,6 milijona dolarjev. Pred dražbo so bila pričakovanja še večja – nekateri poznavalci so mislili, da bi 47-letni Grant lahko za Warholovo umetnino iztržil celo 35 milijonov dolarjev.

Andy Warhol se je s podobnimi portreti poklonil večim ikonam – v različnih barvah je tako naredil tudi portrete Marilyn Monroe in Jackie Kennedy.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.