Šport
7 ogledov

Columbus na pravi poti

Prvi zvezdnik Columbusa Rick Nash verjame v svojo ekipo. Žurnal24 main
V severnoameriški hokejski ligi NHL so bile odigrane tri tekme. St. Louis je zgubil proti Columbusu (0:3), Ottawa je premagala Boston, Nashville pa Chicago. Hrušičan Anže Kopitar tokrat ni bil na delu.
 

Liga NHL

St. Louis : Columbus 0:3
Ottawa : Boston 2:1
Nashville : Chicago 5:2

Vratar Columbusa Pascal Leclaire je v izjemni formi. Na tekmi proti St. Louisu je zaustavil 21 strelov in bil najzaslužnejši za zmago svojega moštva. "Modri jopiči" so prikazali konstanto igro in v vsaki tretjini zadeli nasprotnikova vrata. V prvem delu je bil uspešen Manny Malhotra , v drugem Rick Nash , v tretjem pa Jason Chimera , medtem ko so puške strelcev St. Louisa zatajile. "Verjamemo v našo igro. Vsi igralci smo se dobro vključili v sistem. V primerjavi z lansko sezono vse deluje kot po maslu," je dejal prvi zveznik ekipe Rick Nash. Columbus je dosegel letošnjo sedmo zmago in v zahodni konferenci zaseda drugo mesto. Prva so rdeča krila iz Detroita .

Hokejisti Ottawe so se veselili zmage nad Bostonom. © AFP

 
Ottawa je z goloma Daniela Alfredssona in Antoina Vermette z 2:1 premagala Boston . Tekma je bila odločena že v prvem delu. Senatorji z 11 zmagami in enim porazom premočno vodijo v severnovzhodni diviziji. Boston je predzadnji. V Nashvillu je Chicago z 2:5 doživel še šesti poraz v sezoni. Junak tekme je bil spet vratar. Mason je ubranil 30 strelov in preprečil poraz svojega moštva. K temu so s petimi goli prispevali še David Legwand , Alexander Radulov , Martin Erat , Jordin Tootoo in Jason Arnott . Na nasprotni strani pa sta bila uspešna Robert Lang in Yanic Perreault .

Anže Kopitar bo z moštvom Los Angeles Kings na delu šele v soboto. Kralji se bodo pomerili z Zvezdami iz Dallasa .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.