Šport
8 ogledov

Detroit šele po kazenskih strelih

Niklas Lidstrom – eden od najboljših obrambnih igralcev v zgodovini lige NHL. Žurnal24 main
V ameriški hokejski ligi NHL so bile odigrane zgolj tri tekme, med katerimi je bila najzanimivejša prav tekma med Columbusom in Detroitom, ki jo je po kazenskih strelih dobil Detroit.
 

Liga NHL

Columbus : Detroit 4:5*
Minnesota : Colorado 4:1
Vancouver : Calgary 4:1
* po kazenskih strelih

Najzanimivejša tekma v ameriški hokejski ligi NHL je bila brez dvoma tekma med domačim Columbusom in Detroit Red Wingsi. Odločitev je padla šele po kazenskih strelih, kjer so slavili gostje iz Detroita.

Hokejske navdušence so igralci razveselili že v prvi tretjini, ko je domače v vodstvo popeljal Duvie Westscott, vendar so pet minut pred koncem gostje izkoristili igro z igralcem več. Najprej je izenačil Nicklas Lindstrom, samo pol minute pozneje pa je goste v vodstvo popeljal Tomas Holmstrom.

Druga tretjina se je začela sanjsko za Columbus, saj je že po 40. sekundah igre zadel Sergej Fedorov. Detroit je v vodstvo spet popeljal Brett Lebda, medtem ko je dobrih deset minut pozneje z igralcem več izenačil Rick Nash. V zadnji tretjini so oboji dosegli še po en gol. Za domače je zadel Nikolaj Zhedrev, za goste pa Pavel Datsyuk, tako da so gledalci lahko spremljali podaljške, v katerih ni prišlo do spremembe.

Na vrsti so bili kazenski streli oziroma, bolje rečeno, loterija. Prva dva, ki sta bila na vrsti, Datsyuk in Zhedrev, sta zadela, odločilni gol pa je dal Franzen. "So najboljša ekipa na zahodu, zato smo si kljub porazu pridobili veliko mero samozavesti, saj smo vseskozi vršili pritisk nanje," je bil kljub porazu s predstavo svojih varovancev zadovoljen trener Columbusa Ken Hitchock.

Precej manj razburljivo je bilo na drugih dveh tekmah, kjer sta slavili domači ekipi. Minnesota se je s štirimi goli znesla nad Coloradom, katerega hokejisti so dosegli zgolj častni zadetek. Z istim rezultatom se je končal dvoboj med Vancouvrom in Calgaryjem, in sicer s 4:1 v korist Vancouvra, ki tako nadaljuje serijo zmag. V zadnjih osmih tekmah je izgubil zgolj en dvoboj, pa še to po podaljšku.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.