Šport > Nogomet
14 ogledov

Đukić nov selektor

Miroslava Đukića čaka naporno delo. Žurnal24 main
Nekdanji jugoslovanski nogometni reprezentant Miroslav Đukić je danes na seji izvršnega odbora Nogometne zveze Srbije (FSS) soglasno postal novi selektor srbske državne reprezentance.

Nekdanji jugoslovanski nogometni reprezentant Miroslav Đukić je danes na seji izvršnega odbora Nogometne zveze Srbije (FSS) soglasno postal novi selektor srbske državne reprezentance. Đukić bo srbsko izbrano vrsto vodil dve leti, če pa si Srbija skozi kvalifikacije priigra vstopnico za svetovno prvenstvo 2010 v Južnoafriški republiki, se mu pogodba avtomatično podaljša še za pol leta. Đukić bo ob tem srbsko ekipo vodil tudi na olimpijskih igrah prihodnje leto v Pekingu.

Đukić je tako na mestu prvega strokovnega moža srbske reprezentance zamenjal Španca Javierja Clementeja, ki mu srbskih nogometašev skozi kvalifikacije ni uspelo popeljati na evropsko prvenstvo 2008 v Avstriji in Švici. Srbija je namreč v boju za nastop na Euru 2008 v skupini A končala na tretjem mestu, za Poljsko in Portugalsko.

Ob tem je Đukić do zdaj vodil mlado srbsko nogometno reprezentanco in jo na letošnjem evropskem prvenstvu popeljal vse do finala, kjer je nato klonila proti Nizozemski. Vse od začetka sezone pa je vodil beograjski Partizan, ki je trenutno vodilno moštvo srbskega prvenstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.