Magazin > VIP
12 ogledov

Avstralija ovita v črnino

heath ledger afp benetke
1/14
Žurnal24 main
Pretreseni Avstralci žalujejo za svojim Heathom Ledgerjem. Njegov oče se je igralčevim oboževalcem zahvalil za tolažilne besede.
 
 

Grozno. Sem pretresen. Moram pa povedati, da smo tragedijo slutili že dalj časa. Heath je preživljal težke trenutke. Poskušal je ostati trezen. Le njegova hči mu je bila še v veselje.

Igralčev prijatelj

 
"Mi, Heathova družina, potrjujemo prezgodnjo in tragično smrt ljubljenega sina, brata in očeta male Matilde," je pred svojim domom v Perthu povedal zvezdnikov oče Kim Ledger in se zahvalil za vse tolažilne besede. "Prijateljem in oboževalcem po vsem svetu bi se rad zahvalil za tolažilne besede. Heath se je v svojem kratkem življenju dotaknil mnogih ljudi. Bil je preprost, radodaren, nesebičen in dober fant," je še povedal neutolažljivi oče.

Žaluje tudi filmska industrija
Mimoidoči in sosedje so pred hišo Ledgerjevih polagali cvetje in sveče. Mati njegove hčerke Matilde Michelle Williams je za grozno novico izvedela na Švedskem. "Čisto je na tleh," je povedal njen znanec. Michelle in Heath sta se razšla kot prijatelja, že zaradi njune hčere Matilde. "V hčerko je bil popolnoma zaljubljen. Veliko se je z njo ukvarjal in jo razvajal. Ne morem verjeti, da bo morala odraščati brez njega," je še povedal znanec.

Heath Ledger ni dočakal 29. rojstnega dne. © Flynet/JLP

 

Za prikupnim igralcem pa ne žalujejo le njegovi najbližji, oboževalci in Avstralci, ampak tudi filmska industrija, ki je izgubila zelo nadarjenega igralca. Ledger je bil namreč eden od članov "avstralske hollywoodske mafije". Gre za vzdevek, ki so si ga zanj, Nicole Kidman, Naomi Watts, Russlla Crowa, Mela Gibsona in Hugha Jackmana izmislili avstralski mediji.

"Kakšna tragedija. Sočustvujem z družino," je povedala Nicole Kidman . Oglasila se je tudi Margaret Pomeranz , zelo znana avstralska filmska kritičarka. "Ne morem vam povedati, kako sem žalostna. Kakšna izguba. Bil je tako nadarjen fant … in prečudovita duša," je izjavila.

 

Na njegovo prezgodnjo smrt se je odzvala tudi homoseksualna skupnost, ki je poudarila, da je njegova vloga v filmu Gora Brokeback spremenila "srca in misli mnogih ljudi".

"Čakala ga je strma kariera. Šele začel je živeti, Tragično. Moje misli in molitve so z njegovo družino," se je na smrt svojega nekdanjega soigralca odzval Mel Gibson . "Filmska industrija ga je zelo spoštovala. Strašna tragedija. Bil je dober igralec in prijazen človek," je povedala urednica revije In Touch Weekly Kim Serafin .

Odzval se je tudi James Schamus , producent filma Gora Brokeback: "Ledger je bil prečudovit igralec. Podaril nam je prelepo darilo. Z njim smo namreč lahko delili njegovo brezpogojno ljubezen in predanost delu. Za to smo mu zelo hvaležni."

Pretresena je tudi nekdanja manekenka in igralčevo nekdanje dekle Helena Christensen . "Bila sem na poti k njemu, ko sem slišala novico. Sem več kot pretresena. Na tajnici sem mu pustila sporočilo. Bil je prav poseben in iskren človek. Zelo odkrit," je dejala lepotica. "Novica me je pretresla. Zelo sem žalostna. Spoštujem Heathovo delo in njegov igralski razvoj," pa je izjavila Avstralka Cate Blanchett . Tudi John Travolta je mladega igralca pohvalil. "Bil je eden od mojih najljubših igralcev. Takšen talent je zelo redek. Njegova smrt predstavlja zelo veliko izgubo," je povedal.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.