Šport
2 ogledov

Baghdatis in Nadal za finale

Rafael Nadal Žurnal24 main
Marcos Baghdatis je s 6:4 in 6:4 premagal Španca Tommya Robredo in se uvrstil v polfinale teniškega turnirja Masters v Parizu. Za finale se bodo pomeril še Nalbandian Nadal in Gasquet.
 

Pariz Masters, četrtfinale

M. Baghdatis : T. Robredo 6:4, 6:4
D. Nalbandian : D. Ferrer 7:6 (3), 6:7 (3), 6:2
R. Nadal :
M. Južni 6:4, 6:2
R. Gasquet - A. Murray

Argentinec Marcos Baghdatis se je z zmago nad Špancem Tommyjem Robredo v svojem krstnem nastopu na Mastersu v Parizu uvrstil v polfinale in ohranil upanje za napredovanje na sklepni del v Šanghaju. Enajsti igralec sveta Robredo je 22. Baghdatisu ves čas dihal za ovratnik, a je Argentinec obakrat izkoristil prvo priložnost za osvojitev niza. "Cel teden igram odličen tenis. Praktično vse žogice letijo kamor želim. Še pred koncem lahko turnir označim za zelo uspešen. Letos sem se veliko naučil, znanje pa mi bo gotovo prišlo prav tudi v prihodnje. Četudi do Šanghaja sploh ne pridem,“ je Baghdatis žarel od zadovoljstva.  V najdaljšem dvoboju turnirja je Argentinc David Nalbandian s 7:6 (3), 6:7 (3), 6:2 v dveh urah in 42 minutah strl odpor Španca Davida Ferrerja. Nalbandian v konkurenci posameznikov sicer nima več možnosti za osvojitev Šanghaja.

Španec Rafael Nadal nadaljuje z odličnimi predstavami v Parizu. S 6:4 in 6:2 ugnal Rusa Mikhaila Južnija in še naprej ostaja brez izgubljenega niza. Medtem ko je Južni Nadala v prvem nizu še dohajal, mu ta v drugem ni pustil do sape. Številka 2 svetovnega tenisa po zmagi nad številko 1 Rogerjem Federerjem v osmini finala ostaja eden najresnejših, če ne celo najresnejši kandidat za osvojitev pariškega Mastersa. V zadnjem dvoboju četrtfinala je ljubljenec domačega občinstva Francoz Richard Gasquet v treh nizih s 6:3, 0:6 in 6:4 premagal Škota Andyja Murrayja.

Za finale se bosta pomerila naslednja para: Marcos Baghdatis - Rafael Nadal in David Nalbandian ter Richard Gasquet.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.