Šport > Nogomet
13 ogledov

Inter povečuje svoj naskok

Juventusovim igralcem se bodo pridružili novi. Žurnal24 main
V najbolj zanimivi nedeljski tekmi Serie A sta se Sampdoria in Fiorentina razšli z neodločenim izidom 2:2. Roma je na gostovanju v Torinu osvojila točko (0:0), Inter pa na srečanju s Cagliarijem vse tri (0:2).
 

Italija, 16. kolo

Catania : Udinese 2:0
Lazio : Juventus 2:3
Atalanta : Palermo 1:3
Empoli : Genoa 1:1
Parma : Reggina 3:0
Sampdoria : Fiorentina 2:2
Siena : Napoli 1:1
Torino : Roma 0:0
Cagliari : Inter 0:2

Milan : Livorno (prestavljeno)

Srečanje v Genovi so bolje pričeli nogometaši Sampdorie , ki so povedli že v 18. minuti, ko je bil uspešen Daniele Gastaldello . Vijoličasti iz Firenc so se nato prebudili in zagospodarili na igrišču. V 39. minuti je izenačil Adrian Mutu , v 57. pa so gostje celo povedli. Strelec je bil Marco Donadel . Za delitev točk je poskrbel nekdanji nogometaš Rome in Reala Antonio Cassano .

Derbi kola italijanskega prvenstva so gledalci spremljali na Olimpicu, kjer je Juventus na srečanju z Laziom (3:2) povedel v 29. minuti. Po podaji s kota z desne strani je skok dobil Antoni Nocerino. Njegovo podajo je proti golu usmeril Hasan Salihamidžić, žoga pa je ob strelu s petih metrov oplazila še Davida Trezegueta , ki je tako po biljardu v kazenskem prostoru Lazia dosegel 12. zadetek v sezoni Serie A. Lazio je hitro našel odgovor in že sedem minut kasneje je Tommaso Rocchi našel Stefana Maurija na desni strani kazenskega prostora stare dame in prav slednji je sijajno podal do Gorana Pandeva , ki mu z bližine z glavo ni bilo težko premagati Gianluigija Buffona.


Alessandro del Piero © Action Images

 
Po odmoru je na sceno stopil Alessando Del Piero . Otrok evropskih prvakov iz leta 1996, ki je Juventusu zvest že od leta 1993, je po lepi globinski podaji z diagonalnim strelom premagal Marca Ballotto v 48. minuti. Del Piero je bil znova v prvem planu v 70. minuti, ko je ušel Lionelu Scaloniju in še drugič s podobne akcije matiral vratarja Lazia. V sodnikovem podaljšku je z drugim zadetkom na tekmi poraz ublažil Pandev. Znova je akcijo sinje-modrih začel Rocchi.

Catania je na vroči Siciliji z dvema zadetkoma Giuseppeja Mascare premagala Udinese , pri katerem je vseh 90 minut branil slovenski reprezentant Samir Handanovič . Vodilni Inter je na srečanju s Cagliarijem do 12. zmage v sezoni prišel v drugem polčasu, ko sta za modro-črne na deževni Sardiniji zadela Julio Cruz in David Suazo . Italijanski prvaki (40 točk) so tako na lestvici povečali svoj naskok pred Romo na sedem točk. Juventus za vodilnim moštvom zaostaja osem točk, Udinese pa že velikih 12. Srečanje med Milanom in Livornom bo 13. februarja 2008.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.