Šport
8 ogledov

Gold Club v drugo boljši

Egipčan Hussein Zaky je za Araganon dosegel skoraj polovico zadetkov. Žurnal24 main
Rokometaši Gold Cluba so zmagali na povratni tekmi pokala EHF. S 34:32 so bili boljši od španskega Aragona, kljub temu pa izpadli iz tekmovanja, saj so na prvi tekmi izgubili z 28:34.

Primorski rokometaši so se častno poslovili od evropskega pokala EHF, saj so proti favoriziranim rokometašem s Pirenejskega polotoka, ki trenutno zasedajo tretje mesto v močni španski ligi, na domačem igrišču dosegli zmago. Pri gostiteljih se je vrnil Stojanovik, manjkal pa je poškodovani Svetelšek. Začelo se je po domačih željah, saj so Hrpeljci hitro prišli do občutnega vodstva. Po golu Martinca je bilo v 7. minuti 4:1, v 9. pa je Stojanovik povišal na 6:2. Makedonski "bombarder" je 15. minuti zadel za spodbudnih 9:5 in zdelo se je, da so gostitelji na pravi poti do zmage. Do polovice prvega polčasa je Gold Club igral čvrsto v obrambi, blestel je vratar Torlo, tudi igra domačega moštva v napadu je bila raznovrstna. V drugem delu prvega polčasa je sledilo nekaj kriznih minut, Španci so dosegli šest golov zapored, v 21. minuti pa je egipčanski zvezdnik Hussein Zaky zadel za 11:10. Španci so na odmor odšli s tremi goli prednosti, kar je - ob zaostanku šestih golov s prve tekme - znašalo nedosegljivih devet zadetkov zaostanka. V nadaljevanju je bil Zaky strelsko razpoložen, na koncu je dosegel kar 15 golov. Izbranci Vojka Lazarja se kljub temu niso predali, po zelo borbeni igri so v 52. minuti prek Delića izenačili na 28:28, v zaključku pa storili vse, da bi ugnali Špance. V zadnjih minutah so se z učinkovitostjo izkazali Stojanovik, Markičević, Lelić in Štefanič, ki je zabil tudi zadnji zadetek za končno zmago, ki so jo domači gledalci nagradili z gromkim aplavzom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.