Šport > Košarka
3 ogledov

Po čudež v Španijo

Aleksandar Džikić se bo v Vitorii le stežka izognil tretjemu zaporednemu porazu Saša Despot
Košarkarji U. Olimpije imajo v četrtek zadnjo priložnost, da ujamejo vlak za drugi del Evrolige. Zmaga na gostovanju pri Tau Ceramici sicer meji na čudež, a kot pravi Goran Dragić, upanje umira zadnje, zato se je zanj vredno potruditi.

Dejstvo, da so Španci, udeleženci zadnjih treh sklepnih turnirjev Evrolige, 21. novembra zmagali sredi Tivolija s 14 točkami razlike (78:92), zgovorno priča o minimalnih možnostih, ki jih ima Union Olimpija v četrtek na severu Pirenejskega polotoka. Zmaga zmajev v Vitorii bi bila še večje presenečenje, kot je bil uspeh nad CSKA Moskvo na začetku novembra. Tau Ceramica ima namreč eno od najmočnejših zasedb v tem tekmovanju, ki je v tej sezoni verjetno že izpolnila kvoto porazov. Ima namreč štiri, enega celo na domačem parketu proti Rusom, kar je za trenerja Nevena Spahijo in predsednika Joséja Antonia Querejeja, ki redno potuje na gostovanja in le izjemoma izpusti katero od tekem svoje ekipe, veliko preveč.

 

78 : 92

Na prvi tekmi v Tivoliju je Tau Ceramica zmagala z 92:78. Najboljši strelec Olimpije je bil Ronell Taylor s 14 točkami, pri Špancih pa Igor Rakočević s 26.

Novi strateg Uniona Olimpije Aleksandar Džikić se bo tako le stežka izognil tretjemu zaporednemu porazu, odkar je prejšnji teden prišel v Ljubljano. "Vem, da so privrženci kluba nestrpni zaradi slabih rezultatov ekipe, toda zavedati se morajo, da se v kolektivnih športih spremembe ne dogajajo čez noč. Obljubljam, da se spremembe bodo zgodile, a za to potrebujem čas in strpnost," pravi novi trener in dodaja: "Tekma proti Tau Ceramici bo zagotovo zelo naporna, saj bomo igrali proti eni od najkakovostnejših zasedb v Evropi. Španci imajo izjemno dobre posameznike, mnogo izkušenj in velik potencial. Z našega stališča pa bo tekma manj zahtevna kot tista prejšnji teden proti Žalgirisu. Nihče namreč ne pričakuje zmage, igrali bomo proti kvalitetnemu tekmecu, kar je za motivacijo in dokazovanje igralcev zagotovo bolje, poleg tega pa je Tau Ceramica že uvrščena v drugi del Evrolige."

Igor Rakočević je bil s 26 točkami prvi strelec Tau Ceramice v Tivoliju. © AFP

 
Novinarske konference se je udeležil tudi Goran Dragić , uradno igralec Tau Ceramice na posoji v Unionu Olimpiji. "Prvo tekmo je treba pozabiti in vso moč usmeriti v četrtkov obračun. Dokler obstajajo možnosti za preboj v drugi del tekmovanja, je treba verjeti vanje in se potruditi. Upanje umira zadnje," je povedal Dragić. Odgovoril pa je tudi, zakaj je zadnji dve tekmi končal predčasno; proti Žalgirisu zaradi namerne osebne napake, s Hemofarmom pa zaradi tehnične napake. "Mislim, da to ni posledica nove hierarhične ureditve trenerja, ki me ne uvršča več v začetno peterko. En mesec nisem igral zaradi poškodbe in v določenih trenutkih sem na sodniški odločitvi reagiral preveč čustveno. Zavedam se, da je to moja napaka, da tega ne bi smel narediti in da sem škodoval svoji ekipi. Obljubim, da se to ne bo več ponovilo," je dejal Dragić.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.