Šport > Nogomet
5 ogledov

Zmaga Hamburga brez Brečka

Franck Ribery (v sredini) je eden od nosilcev igre bavarskega velikana. Žurnal24 main
Nogometaši Schalkeja so v najzanimivejšem srečanju 14. kola Bundeslige v gosteh s 3:2 ugnali Hannover. Bayern je pred domačimi gledalci rutinirano odpravil Wolfsburg z 2:1 in ostaja na vrhu.
 

Nemčija, Bundesliga, 14. kolo

Karlsruhe : Hertha B. 2:1
Bayer L. : Duisburg 4:1
Bayern : Wolfsburg 2:1
Eintracht F. : Stuttgart 1:4
E. Cottbus : Werder B. 0:2
Hannover : Schalke 2:3
Bochum : Arminia B. 3:0
Nürnberg : Borussia D. 2:0
Hamburg : Hansa R. 2:0

Nogometaši Bayerna so v vodstvo prišli v 35. minuti, ko se je Franck Ribery poigral z obrambo Wolfsburga , nato pa zaposlil najboljšega strelca prvenstva Miroslava Kloseja (devet zadetkov), ki mu ni bilo težko zatresti mreže gostov. Po odmoru se je šov Riberyja nadaljeval, saj je v 50. minuti povišal vodstvo po hitro izvedenem protinapadu Hamita Altintopa. Mladi Francoz je akcijo zaključil s prefinjenim lobom. Za častni zadetek gostov, ki jih vodi nekdanji trener Bayerna Felix Magath, je v 71. minuti po izjemni podaji Christiana Gentnerja poskrbel Ashkan Dejagah .

Na severu Nemčije je Schalke prišel do pomembnih treh točk. Hannover je povedel že v 17. minuti, ko je bil z 11-metrovke natančen Szabolcs Huszti . Nogometaši iz Gelsenkirchna so se v igro vrnili z dvema zadekoma Kevina Kuranyija , vendar je gostiteljem po zaslugi Husztija uspelo izenačiti. Odločilni zadetek je padel v 61. minuti, ko je Halil Altintop zadel s 15-metrov v levi kot vrat vratarja Roberta Enkeja. Izjemno formo je znova potrdil branilec naslova Stuttgart , ki je po katastrofalnem uvodu v prvenstvo zmagal četrtič zapored. Tokrat je na gostovanju padel Eintracht iz Frankfurta z 1:4.

Bojan Prašnikar je s Cottbusom doživel osmi letošnji poraz in padel na zadnje mesto prvenstvene lestvice. © Action Images

 
Slovenski strateg Bojan Prašnikar je z Energie Cottbusom klonil proti Werderju z 0:2. Gostje iz Bremna, ki so na lestvici na drugem mestu s 30 točkami, so povedli v 63. minuti, ko je bil z 11-metrovke natančen Diego , nove tri točke pa je potrdil Jairo Mosquera v 83. minuti srečanja. Podobno neuspešen kot Prašnikar je bil tudi slovenski reprezentančni kapetan Klemen Lavrič , ki je na gostovanju Duisburga pri Bayerju v Leverkusnu igral od 72. minute. Lekarnarji so po hitrem zaostanku strnili vrste in na koncu zanesljivo slavili zmago s kar 4:1. Tretji Slovenec, ki se udejstvuje v Bundesligi, Mišo Brečko tokrat ni sodeloval pri zmagi Hamburga nad Hanso iz Rostocka z 2:0. Za nogometaše s severa Nemčije sta zadela Rafael Van der Vaar t in Ivica Olić . Hamburg (3. mesto) je na lestvici po točkah ujel Werder in za vodilnimi Bavarci zaostaja le točko.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.