Šport
3 ogledov

ACH do druge evropske zmage

Odbojkarji ACH Volleya imajo v naslednjih letih visoke cilje. Žurnal24 main
Odbojkarji ACH Volley so v napeti in izenačeni tekmi Lige prvakov v Tivoliju s 3:2 premagali izkušene nasprotnike Paris Volley. Da Parižani ostajajo brez zmage, je odločila borbena igra gostiteljev.

Tretjo tekmo slovenskega predstavnika v odbojkarski Ligi prvakov, ACH Volley in večkratnih francoskih državnih prvakov Paris Volley, ki so osvojili tudi že naslov najboljših v Evropi, je gostila razprodana in nabito polna dvorana Tivoli. Ker so Blejci že dosegli zmago, Parižani pa ne, so ti seveda vlogo favorita pripisovali gostiteljem, ki so imeli dodatnega igralca na glasnih tribunah. Blejci so se v tekmo podali brez Tomija Šmuca in kapetana Mitje Pleška, ki sta "svoje" spremljala s tribun. Kapetanski trak je ob odsotnosti Pleška prevzel Davor Čebron.

Evropski pohod ACH
Po izenačenem začetku so Francozi pobegnili na 7:5, a so jih Blejci ujeli na sedmi točki, sledilo pa je znova povsem izenačeno nabiranje točk – do 15:15, nato pa so gostitelji prvič skočili na dve točki prednosti, nato pa na 21:17. Francozi kljub odmorom in menjavam Blejcev niso mogli ustaviti, ki so v prvem nizu Tivoli navduševali z zares lepimi točkami.

Poln Tivoli je Blejce popeljal do zmage. © SPS

 
Drugi niz se je začel podobno izenačeno, po 10:10 pa so Blejci ponovno pobegnili za dve točki, nato na 16:12, a so jih Parižani ujeli na 16:16 in 18:18, pri 21:22 pa je v igro prišel Tine Urnaut , pri 22:24 pa še Alen Pajenk , ki je s točko rezultat takoj znižal, a so z zmedo ob mreži drugi set dobili gosti. Borben in izenačen je bil tudi tretji niz: ekipi pa sta se ogorčeno borili prav za vsako točko. Po drugem tehničnem odmoru pri 16:14 so odbojkarji ACH povedli z 18:15, nato pa se skoraj sprehodili do 25:20 oziroma 2:1 v nizih.

V četrtem nizu se razmerje moči na igrišču ni bistveno spremenilo. Parižani so si najprej priigrali štiri točke prednosti (11:7), nato pa pokazali, da so kljub vsemu bolj izkušeni. Z nekaj odličnimi akcijami so pobegnili na 21:14, a so Blejci vmes večkrat prekinili njihovo zbiranje točk, kaj več pa ob visoki prednosti Francozov ni bilo mogoče. Odločilni zadnji niz, ki ga je Tivoli spremljal stoje, se je spet začel izenačeno, z veliko mero borbenosti na obeh straneh pa so ga dobili gostitelji, ki so se po 5:8 trikrat vrnili na točko zaostanka, nato pa izenačili na 11:11. Urnaut jih je popeljal v vodstvo z 12:11, po napakah gostov pa še do 14:11. Francozi so sicer še prišli na 13:14, a so jim Blejci še zadnjič odvzeli servis za sijajno drugo zmago v Ligi prvakov s 3:2.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.