Šport
11 ogledov

Jesenice izgubile motor ekipe

Jeseniški hokejisti so praznovali sedemkrat, a vseeno izgubili. Žurnal24 main
Nov hud udarec za hokejiste Acronija z Jesenic! Markus Matthiasson si je na petkovi tekmi v ligi Ebel poškodoval križne kolenske vezi, kar pomeni, da v letošnji sezoni ne bo mogel več igrati.

Švedski hokejist Markus Matthiasson, eden izmed nosilcev igre Acronija z Jesenic, je najverjetneje že končal letošnjo sezono. Na petkovi tekmi v ligi Ebel proti Linzu si je Šved strgal križne vezi.

Matthiasson, sicer drugi najučinkovitejši "železar" v tej sezoni, se je poškodoval v sedmi minuti tekme proti Linzu minuli petek. Današnja preiskava z magnetno resonanco je potrdila sum o strganih križnih vezeh. Končna diagnoza, po posvetu zdravnikov, pa bo znana v torek, so sporočili iz kluba.

Strgane križne vezi pomenijo, da bo moral Matthiasson najverjetneje na operacijo, nato pa ga čaka šestmesečna rehabilitacija. "V klubu smo vsekakor žalostni zaradi te poškodbe, kajti Matthiasson je glavni motor te ekipe in ga bomo še kako pogrešali. Ne glede na njegovo trenutno poškodbo smo mu ponudili pogodbo za prihodnjo sezono, o tem, ali bo ostal na Jesenicah ali ne, pa se bo odločil v naslednjih dneh," je dejal predsednik jeseniškega kluba Dimitrij Piciga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.