Slovenija
18 ogledov

Zdravstveni delavci vse bolj nezadovoljni

Stihijsko podeljevanje koncesij se nadaljuje, poudarja Nevenka Lekše. Žurnal24 main
Sindikalna pogajalska skupina za dejavnost zdravstva in socialnega varstva Slovenije je protestno zapustila pogajanja za sklenitev kolektivne pogodbe za javni sektor.

S tem je po besedah vodje pogajalske skupine Nevenke Lekše, ki se pogaja za sklenitev aneksa h kolektivni pogodbi za dejavnost zdravstva in socialnega varstva Slovenije, opozorila na težave, ki nastajajo v pogajanjih. V sindikalni pogajalski skupini menijo, da je pogovore nemogoče nadaljevati, dokler ne bodo razrešena ključna vprašanja.

Pogajalci namreč zaradi vrste ključnih vprašanj že dva meseca ministrico za delo, družino in socialne zadeve Marjeto Cotman, ministrico za zdravje Zofijo Mazej Kukovič in ministra za javno upravo Gregorja Viranta pozivajo na skupen razgovor, je zapisala Lekšetova. Vendar do danes še niso prejeli niti odgovora, medtem ko pogajanja za poklicno kolektivno pogodbo za zdravnike in zobozdravnike Slovenije pospešeno tečejo, ugotavljajo v sindikalni pogajalski skupini.

To kaže po njihovem mnenju na različen pristop vlade do posameznih poklicnih skupin. Tako ravnanje pa vnaša nezadovoljstvo med druge zaposlene v zdravstvu in socialnem varstvu, je še sporočila Lekšetova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.