Magazin > Bizarno
24 ogledov

Medvede vendarle premagal zimski spanec

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
V moskovskem živalskem vrtu je šest medvedov začelo zimski spanec, kar naj bi pomenilo, da se je v regiji naposled začela prava zima.

Niso hoteli zaspati. © iStockphoto

 
Trije zaspanci so rjavi medvedje, ki so jih v Moskvo pripeljali z ruskega vzhoda in Kamčatke, preostali trije pa so iz ruske pokrajine Usuri.

Obdobje hibernacije se za medvede navadno začne konec novembra, ko se temperature v Moskvi spustijo pod ničlo in mesto prekrije snežna odeja, vendar so letos zaradi mile zime ostali budni dlje kot po navadi.

Živalska hibernacija je odvisna od dolžine dneva in temperatur, v moskovskem živalskem vrtu pa so živali na zimsko spanje pripravljali tudi tako, da so jim zmanjšali obroke hrane na tretjino. Zadnje dni so medvedje postajali zaspani in naposled popolnoma opustili hranjenje.

Polarni medvedje v moskovskem živalskem vrtu pozimi seveda ne bodo spali. Nasprotno, so zelo dejavni in celo pričakujejo podmladek. Breji sta kar dve samici.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.