Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

Bolivijski predsednik ima svoj film

Evo Morales je med rojaki zelo priljubljen. Koliko si jih bo ogledalo film o bol Žurnal24 main
Bolivijski predsednik Evo Morales je za 48. rojstni dan dobil prav posebno darilo - v bolivijskih kinih je začel igrati film Evo Pueblo, katerega junak je prav on.

Evo Pueblo (ki bi ga lahko prevedli kot Ljudski Evo) spremlja življenje predsednika, ki je prvi bolivijski predsednik "popolnoma indijanskega rodu", odkar so v 16. stoletju ta del južne Amerike zasedli španski konkvistadorji. Film je na ogled v desetih kinodvoranah, premiera pa je bila zelo čustvena, saj se je je udeležilo nekaj članov Moralesovega kabineta. Evo Pueblo se začne z rojstvom bodočega predsednika, nato se posveti težkemu otroštvu ter počasnemu vzponu na politični vrh države. Režiser Tonchi Antezana se v filmu ni izognil niti težavam, s katerim se spopada Bolivija.

Morales, ki se požvižga na pravila oblačenja in tudi na najvišjih državniških srečanjih nosi pletene bolivijske puloverje, je med drugim tudi vodja bolivijskih "cocalerosov", pridelovalcev koke, ki se borijo proti nameri ZDA, da v osrednji Boliviji ne bi več gojili koke. Evo Morales je po premieri ganjen in zadovoljen povedal, da je dobro uro dolg film "80-odstotno resničen".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.