Šport > Nogomet
22 ogledov

Na Calderonu ponovno sedem zadetkov

Madridski Atletico je že tretjič zapored na domačem stadionu uprizoril triler s Žurnal24 main
Madridski Atletico je doma v pravem trilerju s 4:3 porazil Valladolid, z enakim izidom pa se je končalo tudi srečanje med Levantejem in Betisom.
 

Španija, Primera Division, 13. kolo

Barcelona : Recreativo H. 3:0
Sevilla : Mallorca 1:2
Murcia : Real M. 1:1
Athletic B. : Deportivo 2:2
Atletico M. : Valladolid 4:3
Levante : Betis 4:3
Osasuna : Espanyol 1:2
Villarreal : Almeria 1:1
R. Santander : Valencia 1:0
Zaragoza : Getafe 1:1

Za pravo senzacijo kola pa je poskrbela Almeria , ki je Madrigalu remizirala z Villarrealom (1:1). Rumena podmornica, ki je imela po remiju Reala v Murcii možnost preboja na vrh prvenstvene razpredelnice je začela silovito in Nihat Kahveci je zadel že v 14. minuti. A v nadaljevanju se je razmerje sil na zelenici spremenilo in Almeria, ki pred tem na štirih tekmah zapored ni zadela, je v 52. minuti izenačila. Krvnik rumenih, ki so pri 28 točkah, je bil Alvaro Negredo .

Sedem zadetkov so gledalci znova videli na Vicente Calderonu, kjer je Atletico Madrid s 4:3 premagal Valladolid . To je že tretje srečanje zapored na tem stadionu, ki se je končalo s tem izidom. Pred tem so gostitelji v prvenstvu z identičnim izidom premagali Sevillo in izgubili z Villarrealom. Madridčani, ki so se tokrat dvakrat vrnili v igro z zadetkoma Maxija Rodrigueza, so na lestvici na petem mestu s 24 točkami, kolikor jih ima tudi Valencia , ki je tokrat klonila na gostovanju v Santanderju. Za Racing (7. mesto; 23 točk) je edini zadetek dosegel Jorge Lopez v 70. minuti. Četrti je po 13. kolu Espanyol (25 točk), ki je slavil v Pamploni pri Osasuni z 2:1. Tudi na derbiju dna so gledalci videli sedem zadetkov. Levante je do sedme točke v sezoni prišel po zmagi s 4:3 nad Betisom (11 točk), za katerega Branko Ilič ni igral.


Srečanje na vzhodu Španije so nogometaši Reala Madrida začeli sanjsko, saj so povedli že v 8. minuti. Natančno podajo Gutija je izkoristil Robinho , ki je zadel z glavo. Tudi v nadaljevanju prvega polčasa so galaktiki prevladovali na zelenici, vendar vodstva niso uspeli povišati. Kazen je prišla v 49. minuti, ko je po podaji s kota za Murcio izenačil Enrique de Lucas . Za varovance Bernda Schusterja se je stanje na zelenici še poslabšalo v 83. minuti, ko je Guti dobil rdeči karton. To je dalo gostiteljem krila in do konca tekme so imeli kar dve priložnosti za zmago, a je bil Henok Goitom obakrat premalo zbran. Pri gostih iz prestolnice sta se po poškodbah vrnila branilec Pepe , ki je manjkal tri mesece, in napadalni vezist Arjen Robben , ki je bil odsoten mesec dni.

Bojan Krkić se veseli svojega drugega zadetka v letošnjem španskem prvenstvu. © Action Images

 
Nogometaši Barcelone so imeli precej več dela z Recreativom Huelvo kot kaže končni izid, saj so na Camp Nou lomili odpor žilavega nasprotnika vse do 64. minute. Varovance Franka Rijkaarda , ki so nastopili brez Ronaldinha in so se pred tekmo soočali predvsem s kritikami Edmilsona o neenotnosti moštva in izogibanju obveznostim nekaterih soigralcev, je v vodstvo po podaji s kota popeljal Gabriel Milito . Le dve minuti kasneje je vodstvo povišal 17-letni Bojan Krkić , ki je uspešno zaključil akcijo Xavija in Thierryja Henryja. Nove tri točke je potrdil Lionel Messi , ki je osmi zadetek v sezoni dosegel v 82. minuti, ko je bil natančen z enajstmetrovke.

Veliko presenečenje je uspelo Mallorci , ki je slavila na gostovanju pri Sevilli z 2:1. Za nogometaše z Balearov sta že v prvem delu na Sanchez Pizjuanu zadela Ariel Ibagaza in Fernando Varela . V nadaljevanju je takoj po odmoru znižal Frederic Kanoute , vendar zmagovalci pokala Uefe v zadnjih dveh sezonah niso uspeli izenačiti kljub temu, da so od 76. minute gostje igrali le z 10 nogometaši. Izključen je bil Varela .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.