Šport
14 ogledov

Vrhovnik: Proga za najboljše

ski_main Žurnal24 main
Zdaj štejemo že v urah. V petek ob 9. uri dopoldan se bo odprla proga v Val Gardeni. Prva tekma v spletni igri Ski Challenge bo preizkušnja za najboljše. "To je ena od najtežjih prog v svetovnem pokalu," pravi Matjaž Vrhovnik.

Zdaj gre zares. V petek ob 9. uri bomo dali znak, da se preizkusite v spletni igri Ski Challenge . Imata sicer še nekaj ur časa, da progo Saslong v Grödnu prevozite v manj kot dveh minutah in 30 sekundah ter se uvrstite na tekmo. Boj za startna mesta je hud. Do sedaj si je igro na svoj računalnik naložilo že več kot deset tisoč uporabnikov. Priprave so na vrhuncu. Po naših podatkih ste odpeljali prek 314 tisoč voženj. Torej, start premierne tekme Ski Challnege '08 bo v petek ob 9. uri, konec pa v nedeljo, 16. decembra, ob 21. uri zvečer.

 

Deset trenutno najboljših v kvalifikacijah za Gröden

1. TheMirko 1:54,924
2. TomiB 1:55,072
3. ŠtajercMarko 1:55,458
4. Slovenian 1:55,570
5. rogiww 1:55,656
6. ZLATAN9 1:55,657
7. jJack 1:55,777
8. Lah121Bny 1:55,785
9. FireCom4TW 1:55,938
10. SpejsekSLO 1:55,948

Progo v tem italijanskem zimsko-športnem središču, ki ima start na 2249 metrih višine, cilj na 1410 metrih in je dolga skoraj 3500 metrov, dobro pozna tudi naš nekdanji odlični alpski smučar Matjaž Vrhovnik . "To je zelo težka proga, ena od najtežjih v svetovnem pokalu. Mlad tekmovalec, ki jo preizkusi prvič , potrebuje vsaj dve leti, da jo približno spozna, da jo osvoji. Še posebej sta zahrbtna srednji in spodnji del." Proga za najboljše torej. "Prednost imajo tehnično dobro podkovani smučarji, ki znajo tudi dobro drseti. Izkušnje so zelo pomembne. Tisti starejši tekmovalci, med katere v tem času uvrščam tudi Andreja Jermana, bodo med najboljšimi," je razložil strokovni komentator nacionalne televizije, ki vendarle trdi, da je tehnika na prvem mestu. Lani je smuk dobil Američan Steve Nyman . Smučarji pa so na drugem treningu največ težav imeli s Ciaslatom v srednjem delu.

Matjaž Vrhovnik progo v Val Gardeni šteje med najzahtevnejše v svetovnem pokalu. © BOBO

 
In še nekaj podrobnosti o progi, ki ste jo mnogi že dodobra spoznali. "Ključni del je že sam zgornji del, ki sicer ni strm, je pa precej hiter. Potem sledi srednji del prek znanega Kameljega grebena. Proti cilju pa na vrsto pride še kup malih grbin, ki jih moraš preskakovati in jih tako blažiti. Najti moraš pravo razmerje med agresivnostjo in občutkom za hitrost," je še dodal Vrhovnik in med ključne dejavnike uvrstil še vreme. Mimogrede, temperatura v Val Gardeni je okoli minus pet stopinj Celzija. "Vidljivost je seveda izredno pomembna. Vremenske razmere pomenijo ogromno . Napoved ni najobetavnejša. V naslednjih dneh nad Grödnom nebo ne bo brez oblačka, možen je celo rahel sneg." Kaj pa vreme v virtualnem smukaškem svetu? Naj ostane skrivnost. A samo do petka do 9. ure zjutraj, ko se bo svetovno prvenstvo v smuku začelo zares. Do takrat pa trenirajte in si izborite mesto na tekmi!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.