Si tokrat želite lahek obrok? Pripravite preproste porove testenine, gratinirane s sirom in v paradižnikovi omaki.
Za 4 osebe boste potrebovali:
- 10 slanih palačink,
- 10 manjših porov,
- sol, poper.
Za paradižnikovo omako:
- paradižnik iz manjše pločevinke (približno 500 g),
- 1 žlico paradižnikove mezge,
- 2 žlici olivnega olja,
- sol, poper.
Za preliv:
- 150 g sira,
- lonček kisle smetane,
- sol, poper.
Priprava
Por očisitite in narežite na dolžino palačink. V soljenem kropu ga blanširajte 5 minut, nato ga s penovko poberite iz vode, solite in popoprajte.
Kako pripravite omako? V kozici segrejte malo olja, dodajte paradižnikovo mezgo in premešajte. Dodajte odcejen paradižnik, ga strite z vilicami in v zaprti posodi dušite približno 20 minut.
Kanelone nadevajte s porom in zavijte. Paradižnikovo omako posolite in popoprajte, po želji dodajte tudi malo origana. Zlijte jo v pomaščen globlji pekač, nanjo pa položite nadevane kanelone.
V manjši posodi zmešajte kislo smetano in nariban sir. Po želji solite in poprajte ter prelijte kanelone.
Kanelone pecite približno pol ure na 180 stopinj Celzija v prej ogreti pečici.
Kot samostojno jed jih lahko postrežete z zeleno solato.
Dober tek!