Magazin
81 ogledov

Porovi kaneloni

Lahek in preprost obrok. Žurnal24 main
Si tokrat želite lahek obrok? Pripravite preproste porove testenine, gratinirane s sirom in v paradižnikovi omaki.

Za 4 osebe boste potrebovali:

  • 10 slanih palačink,
  • 10 manjših porov,
  • sol, poper.

Za paradižnikovo omako:
  • paradižnik iz manjše pločevinke (približno 500 g),
  • 1 žlico paradižnikove mezge,
  • 2 žlici olivnega olja,
  • sol, poper.

Za preliv:
  • 150 g sira,
  • lonček kisle smetane,
  • sol, poper.


Priprava
Por očisitite in narežite na dolžino palačink. V soljenem kropu ga blanširajte 5 minut, nato ga s penovko poberite iz vode, solite in popoprajte.

Kako pripravite omako? V kozici segrejte malo olja, dodajte paradižnikovo mezgo in premešajte. Dodajte odcejen paradižnik, ga strite z vilicami in v zaprti posodi dušite približno 20 minut.

Kanelone nadevajte s porom in zavijte. Paradižnikovo omako posolite in popoprajte, po želji dodajte tudi malo origana. Zlijte jo v pomaščen globlji pekač, nanjo pa položite nadevane kanelone.

V manjši posodi zmešajte kislo smetano in nariban sir. Po želji solite in poprajte ter prelijte kanelone.

Kanelone pecite približno pol ure na 180 stopinj Celzija v prej ogreti pečici.

Kot samostojno jed jih lahko postrežete z zeleno solato.

Dober tek!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.