Šport
8 ogledov

Tudi Trek k Astani?

Na kolesih znamke Trek so se v zadnjih letih vozili kolesarji Discovery Channela Žurnal24 main
Glede na to, da so se pri kolesarskem klubu Astani odločili za popolno prenovo, so se zdaj pojavile govorice, da naj bi k njim prišel tudi opremljevalec koles Trek, ki je prej opremljeval Discovery Channel.

Kolesarski klub Astana si želi popraviti vtis iz letošnje sezone, ko so kar trije njihovi kolesarji padli na dopinških kontrolah. Prav zato so v svoje vrste pripeljali športnega direktorja Johana Bruyneela, ki je prej vodil Discovery Channel in slovitega Lancea Armstronga. Skupaj z Belgijcem so v kazahstansko moštvo prišli še nekateri vrhunski kolesarji, kot so Levy Leipheimer, zmagovalec dirke Po Franciji Alberto Contador, Rus Vladimir Gusev in nenazadnje tudi naš Jani Brajkovič.


Armstrong si je s Trekom pivozil sedem dirk Po Franciji. © AFP

 
Zdaj se pojavlja vprašanje, če bo iz nekdanjega Discovery Channela prišel tudi opremljevalec koles Trek , na katerih so vsi prej omenjeni kolesarji vozili še v letošnji sezoni. "O tem smo se že pozanimali. Pred dvema mesecema je bil tukaj tudi Bruyneel, s katerim smo se dogovarjali,“ je povedal zastopnik Treka, Scott Daubert , ki je poudaril, da so jim po propadu Discovery Channela ostale tri možnosti, in sicer da najdejo novo moštvo, ki bo nastopalo v seriji Pro Tour , da se povsem umaknejo iz kolesarstva ali pa da sponzorirajo zgolj manjše ameriške ekipe.

"Resda je nekoliko pozno, da bi se komu pridružili, vendar smo z Johanom sodelovali vrsto let. Prav zato bi bilo nekoliko čudno, če bi iskali nove ekipe, čeprav smo imeli nekatere zanimive ponudbe,“ je še priznal Daubert. Sodeč po njegovih besedah je trenutno kar deset do štirinajst Pro Tour ekip, ki še nimajo opremljevalcev koles za leto 2009, medtem ko bi se z Astano lahko dogovorili za sponzorstvo že za naslednje leto.

Glede na to, da se morajo ekipe o sponzorjih zjasniti do konca meseca, tudi Treku ne ostane več veliko časa. Vseeno pa Daubert ni hotel izdati podrobnosti, če je v govoricah, da bodo ostali zvesti Bruyneelu, kaj resnice.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.