Šport
2 ogledov

Čaka na odločitev zveze

Michael Rasmussen pravi, da si želi čimprejšnje vrnitve. Žurnal24 main
Kolesar Michael Rasmussen, ki je moral zaradi domnevnega izmikanja dopinškim kontrolam zapustiti dirko Po Franciji, meni, da je njegovo nekdanje moštvo Rabobank ravnalo nepošteno, ko ga je odpustilo.
Michael Rasmussen meni, da pri Rabobanku niso storil prav, ko so ga sredi sezone odpustili. Zaradi tega je moral Danec predčasno zapustiti dirko Po Franciji in je tako izgubil vse možnosti za zmago na tej tritedenski preizkušnji. Z Rasmussenom pa se ne strinja niti neodvisna komisija, ki je primer raziskala in prišla do zaključka, da so odgovorni ljudje nizozemskega Rabobanka ravnali pravilno, ko so Danca odpustili.

Michael Rasmussen na dirki Po Franciji. © AFP

 
"Imam dve možnosti," je dejal Rasmussen, čeprav je dobro vedel za razsodbo komisije, in nadaljeval: "Ali z Rabobankom pridemo do nekakšnega sporazuma ali pa gremo na sodišče. Več kot sto dni sem čakal na njihov odgovor."

Rasmussen se je v zadnjih dneh sestal tudi s predstavniki Mednarodne kolesarske zveze (UCI) , katerim je moral razložiti, zakaj je junija letos lagal, kje se nahaja, tako da ga protidopinški inšpektorji niso mogli dobiti. "Michael Rasmussen nam je razkril nove informacije, s katerimi prej nismo bili soočeni. Mislim, da bomo do odločitve, kaj bomo v tem primeru storili, prišli enkrat v naslednjem tednu,“ je povedala Anne Griper , predsednica protidopinške komisije pri UCI.

Rasmussen zdaj upa, da mu bo sodelovanje z UCI pomagalo in ga ne bodo kaznovali. Kaj je povedal UCI in zakaj se je lagal, kje se nahaja, pa javnosti vseeno noče izdati: "UCI sem povedal, zakaj sem to počel. Na novinarski konferenci pa sem bil jasen, da javnosti tega iz osebnih razlogov ne bom izdal." Rasmussen je prepričan, da je storil vse, kar je bilo v njegovi moči, da bi pojasnil nekatere nejasnosti: "Naslednji korak mora narediti UCI, ki bo pretehtala moje informacije . Zaenkrat pa se mi še sanja ne, kako se bo vse skupaj razpletlo. Ne vem niti, kdaj bo prišlo do tega."


Rasmussenova usoda bo znana naslednji teden. © AFP

 
Bo v primeru kazni končal kariero?
Kot smo že prej povedali, si bo Mednarodna kolesarska zveza vzela čas za razmislek, kako bo ravnala v primeru Rasmussen. Čeprav je Danec sodeloval s predstavniki krovne organizacije, pa se lahko zgodi, da bo kaznovan z dvema letoma prepovedi nastopanja. "Dveletna prepoved bi zame pomenila konec kariere,“ je bil jasen 33-letni kolesar.

Če bo do tega res prišlo, potem bo Rasmussenova zadnja dirka, ki jo je odpeljal prav kraljevska 16. etapa na dirki Po Franciji, ki jo je letos tudi dobil. Takoj naslednji dan pa je moral odstopiti, čeprav je nosil majico vodilnega kolesarja in bi skoraj zagotovo prvi pripeljal v Pariz , kjer se je Tour tudi končal. "Seveda je možnih kar nekaj različic, kako se lahko stvari razpletejo,“ je optimističen Rasmussen, ki potihoma računa na, da bi dobil tožbo proti Rabobanku in s tem zajeten kupček denarja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.