Magazin
28 ogledov

Petelinjemu zajtrku se rola od gledanosti

petelinji_zajtrk_2310 Žurnal24 main
Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev in Kolosej sta na slovesnosti v Ljubljani ustvarjalcem filma Petelinji zajtrk izročila zlati roli za doseženih 50.000 gledalcev.

Film, ki ga je po literarni predlogi Ferija Lainščka in v produkciji Arsmedie zrežiral Marko Naberšnik medtem beleži že več kot 65.000 obiskovalcev. Petelinji zajtrk je kino v Velenju rešil pred zaprtjem, zaradi njega so spet odprli tudi kinodvorani v Nazarjih in Črenšovcih.

Zlato rolo podeljujejo slovenskim in koprodukcijskim filmom, katerih gledanost v kinematografih preseže 25.000 gledalcev. Eno zlato rolo je danes prevzel producent Franci Zajc (Arsmedia), drugo pa režiser in scenarist Marko Naberšnik.

Petelinji zajtrk, ki je na oktobrskem Festivalu slovenskega filma v Portorožu dobil nagrado občinstva in glavne nagrade za režijo ter scenarij (Marko Naberšnik), glavno moško vlogo (Vlado Novak), Pia Zemljič pa Stopovo nagrado za najboljšo igralko leta, nadaljuje pohod po slovenskih kinodvoranah in je štiri tedne zapored najbolj gledani film v domačih kinematografih. Kot je še povedal Jože Biščak iz agencije Odmev, je okoli 26. novembra možno pričakovati že tretjo zlato rolo, torej za 75.000 gledalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.