Šport > Nogomet
3 ogledov

Hamburg v lovu za Bayernom

Luca Toni Žurnal24 main
V dvoboju nekdanjih evropskih nogometnih prvakov v 11. krogu Bundeslige sta Borussia Dortmund in Bayern remizirala brez zadetkov.
 

Bundesliga, 11. kolo:

Eintracht F. : Hannover 0:0
Arminia B. : E. Cottbus 1:1
Hansa R. : Karlsruhe 0:0
Hertha B. : Bochum 2:0
Schalke : Werder B. 1:1
Stuttgart : Bayer L. 1:0
Wolfsburg : Nürnberg 3:1
Borussia D. – Bayern 0:0
Duisburg – Hamburg 0:1

V prvem delu so bili bližje vodstvu nogometaši Bayerna, saj je v 37. minuti Martin Demichelis zadel prečko po izjemnem strelu s 35 metrov. Odbita žoga je v isti akciji prišla do Miroslava Kloseja , vendar je na žalost Bavarcev tudi njegov poizkus zaustavila vratnica. Tudi po premoru so imeli več od igre varovanci Ottmarja Hitzfelda . Najprej je priložnost iz bližine zapravil Bastian Schweinsteiger , neučinkovitost pa sta nekaj minut kasneje potrdila tudi Lucio in Luca Toni . V zaključku srečanja so do svoje edine prave priložnosti prišli tudi gostitelji, ko je Florian Kringe po strelu z nekaj metrov zatresel le vratnico in tako zapravil možnost, da bi vse tri točke ostale doma.
 
Po tekmi je strateg gostov Hitzfeld, ki je nekoč vodil tudi Borussio, dejal: "Točka na srečanju v Dortmundu je vedno uspeh. Po naporni poti v Beograd in izjemni zmagi smo bili močno izčrpani. Mislim, da smo danes pokazali le 70% svojega nogometnega znanja." Ob tem velja tudi omeniti, da je pri najtrofejnejšem nemškem klubu zaradi poškodbe manjkal francoski organizator igre Franck Ribery ter dejstvo, da si je spektakel v Dortmundu ogledalo kar 80.700 gledalcev.


Hamburg je po zmagi nad Duisburgom že na drugem mestu nemškega prvenstva. © AFP

 

Neučinkovitost Bayerna je najbolj izkoristil Hamburg, ki se je po zmagi v gosteh nad Duisburgom prebil na 2. mesto lestvice in za vodilnim moštvom Bayerna (27 točk) zaostaja le še 4 točke. Za 7. zmago moštva s severa Nemčije v letošnji sezoni je zadel Vincent Kompany v 37. minuti srečanja. Na srečanju sta nastopila tudi slovenska reprezentanta Klemen Lavrič in Mišo Brečko . Napadalec Duisburga je v igro prišel v 60. minuti, ko je zamenjal vezista Maicona de Souzo , bočni igralec Hamburga pa je v sodnikovem podaljšku zamenjal napadalca Ivico Olića .

V derbiju 11. kola nemške Bundeslige sta se Schalke in Werder razšla z remijem 1:1. Prvaki iz Stuttgarta so po treh porazih ugnali Bayer iz Leverkusna z 1:0. Na Aufschalke Areni so srečanje bolje pričeli nogometaši Schalkeja , ki so povedli v 14. minuti. Iz prostega strela z leve strani je bil natančen Carlos Grossmüller . S tem je 24-letni Urugvajec dosegel prvi zadetek v elitni Bundesligi. V nadaljevanju se je igral izvrsten nogomet z obilico priložnosti na obeh straneh. Gostje so izenačili v 34. minuti, ko je reprezentant Srbije Duško Tošić s prostega strela z desne strani zaposlil Nalda , ki mu s petih metrov ni bilo težko ukaniti vratarja Manuela Neuerja . Več priložnosti so si sicer priigrali varovanci Thomasa Schaffa . Dvakrat se je v izjemni priložnosti znašel Sanogo, ki pa je obakrat iz bližine zgrešil okvir vrat. Werder tako na lestvici ostaja na drugem mestu (21 točk) in za vodilnim Bayernom, ki ima tekmo manj, zaostaja 5 točk. Schalke je peti (18 točk).

Stuttrat je ugnal Bayer. © Getty Images

 
Nogometaši Stuttgarta (12. mesto, 13 točk) so na domači zelenici šele v drugem polčasu strli odpor Bayerja iz Leverkusna, potem ko je po slabem posredovanju obrambe »lekarnarjev« zadel Andreas Beck . Za slovenske ljubitelje nogometa je bilo zanimivo tudi srečanje med Arminio iz Bielefelda in Energie Cottbusom (1:1), katerega trener je Bojan Prašnikar . Ko je že vse kazalo na sedmi poraz Cottbusa v sezoni, je peti remi v prvenstvu v tretji minuti sodnikovega podaljška zagotovil Dennis Sörensen , ki je zadel po lepi podaji Ervina Skele s prostega strela. Varovanci slovenskega trenerja so tudi po 11 odigranih srečanjih na dnu prvenstvene razpredelnice in še naprej ostajajo brez zmage.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.