Šport > Nogomet
14 ogledov

Deset tekem na hladnem

Carlos Valderrama bo zaradi izpada "počival" deset tekem. Žurnal24 main
Nekdanji ideolog kolumbijske nogometne reprezentance Carlos Valderrama, ki je po aktivni igralski karieri zaplul v strokovne vode, na desetih tekmah ne sme opravljati trenerskega poklica.

Kolumbijska nogometna zveza je nekdanjega ideologa kolumbijske nogometne reprezentance Carlosa Valderramo, ki je po aktivni igralski karieri zaplul v strokovne vode, kaznovala z desetimi tekmami prepovedi opravljanja trenerskega poklica. Šestinštiridesetletni Valderrama, čigar zaščitni znak so dolgi, gosti in nakodrani lasje, je pomočnik trenerja moštva Atletico Junior, na tekmi proti moštvu America Cali pa je zaradi dosojene 11-metrovke ob polčasu grozil glavnemu sodniku in mu pred očmi mahal z bankovci ter ga javno obsojal, da je podkupljen. Valderrama bo moral plačati tudi denarno kazen v višini 5500 dolarjev.

Valderrama je za kolumbijsko nogometno reprezentanco odigral 111 tekem in dosegel 12 golov. V dolgoletni karieri je bil v letih 1987 in 1993 razglašen za najboljšega južnoameriškega nogometaša. Na stari celini je igral za francoski Montpellier in španski Valladolid, ob koncu svoje kariere pa se je s trebuhom za kruhom podal v ZDA, kjer je branil barve Tampe Bay, Miamija in Colorada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.