Magazin > VIP
33 ogledov

Rowlingova spet s čarovniki

Rowlingova je na dobrodelni dražbi s svojo zgodbo dosegla največji denarni znese Žurnal24 main
Zvezdniška pisateljica J. K. Rowling je dokončala prvo knjigo po nizu sedmih knjig o mladem čarovniku Harryju Potterju.

In tudi tokrat so glavni junaki čarovniki, saj gre za ilustrirano zbirko čarobnih pripovedk o čarovnikih The Tales of Beedle the Bard. Najbolj nenavadno pa je nekaj drugega. Pisateljica je namreč razkrila, da je natisnjenih samo sedem izvodov knjige. En izvod bodo prihodnji mesec ponudili na dobrodelni dražbi, ostale pa je Rowlingova podarila. Zbirka s petimi pripovedkami je napisana na roko, ilustrirala jo je kar sama pisateljica. The Tales of Beedle the Bard so bili omenjeni že v zadnji knjigi o Potterju, in sicer kot darilo, ki ga je ravnatelj Albus Dumbledore zapustil Harryjevi prijateljici Hermioni, vsebuje pa ključ, ki pomaga uničiti zlobnega lorda Voldemorta. 

"Knjiga je resnično esenca tem iz knjig o Harryju Potterju in njeno pisanje je bil čudovit način za poslovitev od sveta, ki sem ga imela rada in v katerem sem živela sedemnajst let," je zapisala Rowlingova. Knjiga je vezana v rjavo usnje, okrašena s srebrom in poldragimi kamni, na dražbo pri Sotheby's jo bodo dali 13. decembra z začetno ceno 30.000 funtov oziroma 43.000 evrov. Izkupiček bo namenjen organizaciji The Children's Voice, ki pomaga otrokom po Evropi.

Ilustracije so delo pisateljice same. © AFP

 
Adijo, Harry!
Rowlingova je za BBC povedala, da ji je knjiga pripovedk pomagala, da se poslovi od Harryjevega sveta: "Knjiga ne govori o Harryju, Ronu in Hermioni, a prihaja iz istega sveta. Torej je bila na neki način zdravilna." Pisateljica je povedala, da ima v delu še "na pol dokončano knjigo za otroke" , ki bo najbrž prva njena prihodnja knjiga. Sedma in zadnja knjiga o dogodivščinah Harryja Potterja je izšla julija. Vseh sedem knjig so prodali v približno 400 milijonih izvodov v 64 jezikih. Januarja bo izšel slovenski prevod.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.