Šport
10 ogledov

Odigrati korektno in všečno

obrvan_sad Žurnal24 main
Rokometaše velenjskega Gorenja v soboto čaka zadnja tekma v drugem delu Lige prvakov. V gosteh se bodo pomerili s francoskim Montpellierjem, ki so ga na domačem igrišču premagali s petimi goli prednosti.

Zmagovalec Lige prvakov iz leta 2003 je v sobotnem dvoboju absoluten favorit, zasedba iz Šaleške doline pa na svoji sklepni mednarodni tekmi v tej sezoni obljublja igro do zadnjega diha. Montpellier je že izgubil vse možnosti za uvrstitev v polfinale, Gorenje pa bi se z zmago prebil na tretje mesto v skupini 2. O zmagovalcu skupine bo odločal obračun med Ciudad Realom in Gummersbachom, ki bo v nedeljo v Španiji.

 
 

Od naporne evropske sezone se želimo posloviti v lepi luči.

Ivica Obrvan

 
"Z dosedanjimi našimi predstavami na mednarodnem prizorišču sem bil v glavnem zadovoljen. Z uveljavljenimi evropskimi tekmeci smo se dobro kosali, praviloma pa smo padali v zadnjem delu tekme, ko so na površje izplavale izkušnje in večji izbor kakovostnih igralcev Ciudad Reala in Gummersbacha," je dosedanje nastope v drugem delu Lige prvakov ocenil hrvaški strateg na klopi velenjske ekipe Ivica Obrvan in dodal: "Od naporne in dolge evropske sezone se želimo posloviti v lepi luči. V Franciji nas čaka težko delo, gre za izjemno kakovostno moštvo, ki v domači dvorani le redkokdaj tekmecu prepusti točke. Naš osnoven cilj je tekmo odigrati korektno in prikazati všečno predstavo, ki bo zadovoljila igralce, strokovno vodstvo in privržence."

Vuković želi zbrano igro od prve minute. © Saša Despot

 
Hrvaški reprezentant Drago Vuković je v tej sezoni eden od "motorjev" velenjskega moštva, pred gostovanjem v Franciji pa pravi: "Od prve minute ne smemo dovoliti, da pademo v francoski mlin. Če sem nam bo to zgodilo, potem ... Z granitno obramba ter strpno in preudarno igro v napadu se lahko nadejamo dobremu izidu proti izrazito domači ekipi, ki je na svojem igrišču na kolena spravila celo Ciudad Real, enega glavnih favoritov za končno zmagoslavje v ligi prvakov."

Na sobotnem francosko-slovenskem obračunu v Montpellierju bosta pravico delila Madžara Csaba Dobrovits in Peter Tajok , delegat pa bo Nizozemec Jeannot Kaiser .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.