Šport > Nogomet
6 ogledov

Stevanovič: Sposoben tudi za 90 minut

stevanovic_handanovic_sps Žurnal24 main
Dalibor Stevanovič je na zbor reprezentance prišel po enomesečnem boju s poškodbo stegenske mišice. Kljub temu želi na zadnji tekmi v teh kvalifikacijah prevzeti odgovornost.

Bolgarija je pred vrati. Dalibor Stevanovič je zdrav. Če povežemo obe trditvi, si lahko oddahnemo. Nogometaš, ki ga po odhodu iz Domžal v španski Real Sociedad poškodbe niso pustile pri miru, želi pred njimi malo miru. "Šlo je za natrgano stegensko mišico. Nisem pričakoval, da bo šlo za daljšo poškodbo. Po magnetni resonanci je kazalo, da bo potrebnih sedem do deset dni počitka. Šel sem skozi vse mogoče terapije, a se ni dalo storiti veliko, da bi se pozdravil prej. Tako je vse skupaj trajalo malo več kot en mesec," je tegobe zadnjega obdobja opisal Stevanovič in končal z vedrejšim tonom: "Zdaj sem zdrav in pripravljen na tekmo proti Bolgariji."

 
 

V klubu so bili jezni in so grozili, da bi lahko naslednjič delali probleme.

Dalibor Stevanovič

 
Od Belorusije do Bolgarije. Toliko je trajalo, da se je 23-letni Domžalčan vrnil med žive. Po vrnitvi s slovenske "operacije Belorusija" je začutil, da ni vse, kot bi moralo biti. Ker se je naš legionar ravno dobro vrnil v ritem treninga, njegovi baskovski delodajalci seveda niso z navdušenjem sprejeli vabila za tekmo z Bolgarijo. "V klubu so bili zelo jezni," pravi nekdanji nogometaš Domžal. "Izvajali so pritisk, govorili, da bi znali ob naslednji tekmi Slovenije delati probleme. Španska druga liga seveda ne pozna reprezentančnega premora. So bili jezni, ampak so se strasti hitro pomirile."

Dalibor Stevanovič je pripravljen. © SPS

 
"Dado" je sicer v boju s poškodbami poskušal tudi z uporabo posebnih podplatov, ki so mu jih pripravili klubski zdravniki. Dodatno je delal tudi s kondicijskim trenerjem v Španiji. Vse za končno normalizacijo že nevzdržnega stanja, ki našemu reprezentantu nagaja od odhoda v Španijo. Kljub temu ga optimizem ne zapušča. "Mislim, da sem sposoben odigrati tudi 90 minut. V klubu sem delal dobro, povrhu vsega pa sem opravljal še individualne treninge s kondicijskim trenerjem. Imam še sedem dni, da se dobro pripravim in dvignem fizični nivo. Vse ostale misli, ki niso povezane s to tekmo, bom odstranil."

V lovu na nacionalno televizijo
Bolgarija je sicer za naše igralce precejšnja neznanka. Berbatov že, Petrov tudi, kaj pa drugi? In predvsem igra naših skorajšnjih gostov? "Prejšnjih tekem Bolgarov si nisem mogel ogledati. Prav tako nisem videl naših zadnjih tekem. Na vsak način sem želel dobiti Slovenijo dve, vendar mi ni uspelo. Pomagali so mi tudi v klubu in smo iskali prek satelita, vendar na koncu nisem mogel gledati tekem," pravi vezist Reala, ki bo imel v tem tednu dovolj časa za ogled zadnjih bolgarskih in slovenskih podvigov.

Od Stevanoviča bo torej odvisno veliko. Je breme vodje, ki mu jo po naravni poti predvideva selektor Matjaž Kek , pripravljen sprejeti? "Pripravljen sem na katerokoli vlogo, ki mi jo nameni selektor," politično korektno odgovarja Dalibor. "Smo profesionalci, ki v danem trenutku sprejemamo odgovornost. Igralci moramo sprejeti napotke selektorja. Reprezentanca Slovenije je najprej kolektiv. Če bomo v sredo ekipno pravi, lahko izstopi tudi kakšen posameznik," je sklenil nogometaš, ki bo proti Bolgarom, kot kaže, šestič oblekel dres z državnim grbom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.