Šport > Nogomet
5 ogledov

Zmagi za Auxerre in Nice

Hatem Ben Arfa je dosegel drugi gol za Lyon v derbiju 15. kola francoskega prven Žurnal24 main
Zadnji dve tekmi 15. kola francoskega prvenstva sta pripadli gostiteljem. Auxerre je zanesljivo s 3:0 odpravil Le Mans, PSG pa se je z novim porazom ponovno znašel na mestih, ki vodijo v drugo ligo.
 

Francija, Ligue 1, 15. kolo

Rennes : Lyon 0:2
Nancy : Lille 2:0
Caen : Bordeaux 5:0
Marseille : Metz 3:1
Lens : Lorient 1:1
Strasbourg : Valenciennes 0:0
St. Etienne : Sochaux 1:0
Toulouse : Monaco 0:0
Auxerre : Le Mans 3:0
Nice : PSG 2:1

Nogometaši Lyona so začeli silovito. Že v 5. minuti je branilec Rennesa Petter Hansson v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil 19-letnega Karima Benzemo in sodnik je pokazal na enajstmetrovko. Zanesljiv izvajalec je bil Juninho Pernambucan o. Šestkratni prvaki so v prve pol ure popolnoma prevladovali in do podvojitve vodstva prišli v 24. minuti, ko je 20-letni Hatem Ben Harfa preigral obrambo gostiteljev in ob njegovem močnem ter natančnem strelu je bil vratar Simon Pouplin popolnoma brez moči. Po odmoru se je razmerje sil na igrišču spremenilo. Rennes je imel več priložnosti, a do zadetka ni zmogel. Najbolj zrelo priložnost so si gostitelji priigrali v 61. minuti, a je bil ob strelu Sylvaina Wiltorda vratar Remy Vercoutre na pravem mestu.

Ob tem dodajmo, da si je v uvodnih minutah drugega polčasa najboljši strelec francoskega prvenstva Benzema (Lyon; 11 zadetkov) poškodoval mišico. Njegov nastop v torek na srečanju v Ligi prvakov, ko bo njegov klub gostil Barcelono, je vprašljiv. Varovanci Alaina Perrina za ohranitev upanja na drugi del tekmovanja potrebujejo zmago.

Mamadou Niang je bil z dvema zadetkoma junak tekme Marseille : Metz. © Action Images

 
Nancy je tokrat pred domačimi gledalci premagal Lille z 2:0. Gostitelji so oba zadetka dosegli v zadnji četrtini srečanja. Najprej je bil v 68. minuti natančen Sebastien Puygrenier , nato pa je v 77. minuti zmago potrdil rezervist Jonathan Brison . Pravo blamažo si je v tem kolu privoščil Bordeaux , ki je na gostovanju pri Caenu klonil kar z 0:5. Sochaux je tokrat izgubil pri St. Etienneu z 1:0. Slovenski reprezentant Valter Birsa je igral od 60. minute, Bojan Jokič ni bil v kadru za tekmo. Na lestvici ima Lyon 34 točk, Nancy ob tekmi manj zaostaja za tri točke, tretji je še vedno Bordeaux s 25 točkami. Sochaux je s 13 točkami na 17. mestu. V podobno nezavidljivem položaju kot moštvo z vzhoda Francije je tudi PSG-ki je padel na 16. mesto (16 točk). V nedeljskem derbiju so nogometaši s prestolnice klonili na Azurni obali. Z dvema zadetkoma v prvem polčasu je bila usodna Nica (2:1).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.