Šport > Košarka
5 ogledov

Drugi poraz Keltov

Tudi 32 točk Vincea Carterja ni bilo dovolj za zmago Nachbarjevega New Jerseyja Žurnal24 main
LeBron James je v podaljšku dosegel kar enajst točk in bil najzaslužnejši za zmago Clevelanda proti letos skorajda nepremagljivemu Bostonu. Trije Slovenci skupaj dosegli le dvanajst točk.
 

Liga NBA

Cleveland : Boston 109:104
New Jersey : Memphis 103:110
Miami : Charlotte 110:90
Milwaukee : Philadelphia 99:114
Chicago : Atlanta 90:78
Denver : Indiana 110:112
Los Angeles L. : Seattle 106:99

Cleveland je v razburljivi tekmi Bostonu zadal šele drugi poraz v letošnji sezoni. Mož odločitve je bil kdo drug kot LeBron James, ki je skupaj dosegel kar 38 točk, od tega enajst v podaljšku. Poleg izrednega strelskega učinka je James prispeval še trinajst asistenc in od petnajstih prostih metov zgrešil le enega. Pri Bostonu je bil najbolj razpoložen Ray Allen z 29 točkami.

Boštjan Nachbar je ob porazu New Jerseyja doma proti Memphisu igral nekaj manj kot 16 minut, v tem času pa je na svoj račun vpisal šest točk in štiri skoke. Memphis je šele prvič v letošnji sezoni zmagal dvakrat zapored, največ zaslug za ta dosežek pa si lastita Španca Pau Gasol (22) in Juan Carlos Navarro - Bomba, ki je dosegel 16 točk in prispeval še enajst skokov. Primož Brezec je ob gladkem porazu Charlotta sodeloval dobrih 22 minut in v tem času prispeval šest točk in tri skoke, medtem ko je tretji slovenski predstavnik Saša Vujačič ob zmagi Lakersov proti Seattlu igral dvanajst minut, a je v tem času njegova statistika ostala prazna.

Dramatično je bilo tudi v Denverju, kjer je Indiana šele v zadnjih izdihljajih tekme ugnala gostitelje. Najbolj razpoložen je bil Michael Dunleavy s 30 točkami, Denverju pa niti pomagala niti dobra predstava obeh prvih zvezdnikov Allena Iversona in Carmela Anthonyja, ki sta skupaj dosegla 51 točk.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.