Magazin > Bizarno
31 ogledov

Eksotično kosilo za visoke goste

Žurnal24 main
Tudi politiki morajo jesti. Na evropskem vrhu v Bruslju se bodo oblizovali ob svinjski pečenki, špargljih in okusni sladici.

Tokratno kosilo na evropskem vrhu v Bruslju predstavlja kombinacijo morskega, mesnega in eksotičnega. Kozice na posteljici iz česnove pene, pireja iz sladkega krompirja in mandljev je predjed, ki so jo na mizo dobili evropski voditelji in zunanji ministri, ki imajo tokrat skupno kosilo. Glavna jed je svinjska pečenka z gratiniranim jabolkom in krompirjem, šparglji ter rdečo papriko. Ravioli z ananasom so eksotična sladica.

Voditelji se bodo posladkali z ravioli z ananasom, kozjim sirom, malinami in divjimi češnjami. Pili bodo različna portugalska vina.

Portugalsko predsedstvo je tudi stavbo Justus Lipsus, kjer poteka vrh, primerno okrasilo – s 6000 rožami z otoka Madeira v Atlantskem oceanu, ki zaradi eksotičnih rož velja za "vrt Atlantika". Z rožami so okrašene sobe, kjer zasedajo voditelji, vodja projekta dekoracije pa je Joao Egidio, znan po novih konceptih aranžmajev, v katerih rože združuje z drugimi regionalnimi proizvodi, na primer sadjem in tapiserijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.