Šport
5 ogledov

Nicole Hosp dopolnila popoln avstrijski dan

Ko ne zmaguje Marlies Schild, vajeti v roke vzame Nicole Hosp. Žurnal24 main
Avstrijka Nicole Hosp je z odlično vožnjo v drugem teku ženskega slaloma za svetovni pokal v Aspnu z naskokom ugnala vso konkurenco. Druga Finka Poutiainenova, tretja Avstrijka Kathrin Zettel.
 

Aspen, slalom (Ž)

1. N. Hosp (AVT) 1:34,60
2. T. Poutiainen (FIN) +1,19
3. K. Zettel (AVT) +1,34
18. A. Drev (SLO) +3,83
43. A. Kobal (SLO) +4,09

S slalomom v Aspnu se je tudi za ženske končala ameriška turneja svetovnega pokala. Slalomsko tekmo je dobila Avstrijka Nicole Hosp, ki je pri svoji tretji zmagi v tej disciplini, s katero je tudi prevzela vodstvo v slalomskem seštevku svetovnega pokala (doslej vodilna, njena rojakinja Marlies Schild, je tokrat ostala brez uvrstitve), povsem potolkla konkurenco.

Po dveh dnevih sneženja in megle, ki so prireditelje tekem svetovnega pokala v Aspnu prisilile, da so odpovedali petkov superveleslalom, v soboto pa na silo izpeljali smuk, je nad progo posijalo sonce. A posledice sneženja so vendarle ostale, saj slalomska proga ni bila taka, kot bi morala biti. Mehka snežna podlaga je bila razlog, da so pri rezultatih veliko vlogo odigrale startne številke.

trio_inside

Tanja Poutiainen, zmagovalka Nicole Hosp in Kathrin Zettel © Reuters

 
V prvi vožnji je bila najhitrejša Tanja Poutiainen, a njena prednost treh stotink pred Nicole Hosp, desetinke pred Kathrin Zettel in 65 stotink sekunde pred šele sedmouvrščeno Schildovo Finki in njenim navijačem vendarle ni dovoljevala mirnega počitka. Čeprav je drugo vožnjo postavil prav finski trener Slovenec Janez Slivnik, pa Poutiainenovi ni uspelo odbiti avstrijskega napada. Finka se je sicer malo oddahnila, ko je izpadla Schildova in ko nastop ni posebej uspel Zettlovi, toda Hospova je s "perfektno" vožnjo vrgla rokavico, ki je Poutianinenova ni mogla ujeti in se je morala zadovoljiti z drugim mestom.

 

Neverjeten avstrijski niz

Avstrijke so dobile zadnjih sedem slalomov in so v letu 2007 predvsem po zaslugi šestih zmag Marlies Schild še neporažene. Nazadnje so izgubile 29. decembra lani v Semmeringu, ko je slavila Švedinja Theresa Borssen.

Če je nad progo v Aspnu posijalo sonce, pa je vsaj nekaj žarkov prodrlo tudi v slovenski tabor. Za to ima zasluge Ana Drev, ki je premagala luknjasto progo v prvi vožnji in Sloveniji po dolgem času zagotovila slalomske točke svetovnega pokala. Slovenska reprezentanca je zadnjo uvrstitev med najboljših 30 zabeležila 25. februarja, ko je Ana Kobal v Sierri Nevadi osvojila 20. mesto, nato pa na naslednjih štirih tekmah točk za svetovni pokal ni bilo. Tokrat je Drevova v prvi vožnji dosegla 21. čas, v drugo pa kljub nekoliko slabši predstavi na račun nekaterih odstopov še za tri mesta napredovala. Prve slalomske točke deklet v letošnji zimi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.