Slovenija
24 ogledov

Klemenčič v vodstvu, težave Kaučiča

Za nami je deset preizkušenj relija Hella. Žurnal24 main
Po drugem dnevu in desetih hitrostnih preizkušnjah relija Hella, zadnji preizkušnji letošnjega državnega prvenstva, je v vodstvu Mitja Klemenčič (Mitsubishi lancer).
Mitja Klemenčič si je pred prvim zasledovalcem Tomislavom Cilenškom (Subaru impreza) privozil dobre pol minute prednosti, medtem ko tretjeuvrščeni Aleks Humar (Citroen C2) zaostaja še za nadaljnji dve minuti.

Največ smole je imel drugi dan Tomaž Kaučič (Subaru Impreza), ki si je že pred zadnjo dirko zagotovil naslov državnega prvaka. Slednjemu je namreč na predzadnji hitrostni preizkušnji dneva močno zagodel njegov Mitsubishi. Potem ko je začel zelo hitro, se je zavrtel in obstal sredi ceste. Pri tem je izgubil več kot sedem minut, zaradi odlomljene polosovine in pokvarjenega diferenciala sta morala tudi zadnjo preizkušnjo odpeljati počasneje. Po daljšem servisnem postanku so mehaniki nekoliko popravili dirkalnik, tako da se je Kaučič odpeljal proti Ljubljani in bo v nedeljo, če bo le mogoče, nadaljeval dirko.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.