Šport
9 ogledov

Slovenija odhaja domov

Lasse M. Boesen in Rok Praznik Žurnal24 main
Slovenija je v zadnji tekmi drugega kroga v boju za polfinale evropskega rokometnega prvenstva in uvrstitev na olimpijske igre s 23:28 izgubila z Dansko in ostala brez vsega. Naši na koncu deseti.

Tekma proti Danski, ki je v zadnjih dveh srečanjih prikazala zastrašujočo formo, se je začela z izenačeno igro, kljub temu pa v prvih tridesetih minutah Slovenci niso niti enkrat vodili. Pomembno razliko so Skandinavci naredili med deseto in 18. minuto, ko so z delnim izidom 6:1 ušli nasprotniku. Ko so se naši štiri minute pred odmorom le približali na dva zadetka zaostanka, so ob padcu zbranosti prejeli dva zadetka, drugega za nameček dve sekundi pred iztekom časa, in ob polčasu zaostali z 11:15. V prvem delu sta pred približno štiri tisoč gledalci po šest zadetkov za Dance dosegla Lasse Boesen in Lars Christiansen. Pri naših je vseh trideset minut mrežo branil Beno Lapajne, ki je ubranil sedem strelov od 21 (33 odstotkov uspešnost), v nasprotnih vratih je bil z osmimi ubranjenimi streli od 19 bolj uspešen Kasper Hvidt.

Danci so bili tokrat boljši. © Sportnet

 
V drugem delu je slovenski selektor Miro Požun med vratnici poslal Gorazda Škofa , naši pa so poskušali čim prej zmanjšati razliko. Po izenačenem uvodu so z zadetkoma Matjaža Mlakarja in Roka Praznika naši prišli na dva zadetka zaostanka, vendar so Danci z goloma Larsa Christansena in Joachima Boldsena kmalu povišali prednost na štiri zadetke, po zapravljenem napadu na drugi strani pa je prvič na tekmi zadel še Kasper Nielsen in Danci so pobegnili na pet golov prednosti.

Naši niti v obrambi niti v napadu niso ohranili stabilnosti, Danci pa so z zanesljivo igro Slovenijo držali na varni razdalji. V 46. minuti je opozorilo zaradi protestov dobil slovenski selektor Miro Požun, v naslednjem napadu pa je bil po prekršku nad našim prvim strelcem Juretom Natkom izključen Lars Krogh Jeppesen . Vendar pa je s sedmih metrov zgrešil Vid Kavtičnik , to pa je bila že tretja od štirih zapravljenih najstrožjih kazni naše izbrane vrste na tem srečanju. Le nekaj trenutkov za tem so naši zaostajali za šest golov – največ na tekmi – vendar je zaostanek spet zmanjšal prvi strelec prvenstva Aleš Pajovič .

V zadnjih desetih minutah se je zdelo, da so naši vrgli puško v koruzo. Zbranosti v napadu ni bilo več, Danci pa so v 53. minuti vodili že za sedem golov in do konca zlahka zadržali prednost ter na koncu slavili zmago s petimi zadetki prednosti. Junak je bil predvsem Hvidt, ki je ubranil petnajst strelov, pri naših jih je Škof deset. Najboljši strelec tekme je bil Christiansen z osmimi goli, pri naših pa je bil najbolj učinkovit Natek s petimi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.