Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Koga je nagradil Sundance?

Režiser Jonathan Levine je v The Wackness vlogo psihiatra, ki ima rad marihuano, Žurnal24 main
V soboto so v Park Cityju razglasili najboljše na letošnjem festivalu neodvisnega filma Sundance – za najboljši ameriški igrani film je veliko nagrado žirije dobila drama Frozen River.

Režiserka in scenaristka Courtney Hunt je v Frozen River pod drobnogled vzela tihotapljenje ljudi čez kanadsko mejo v ZDA. Nagrado za najboljši ameriški dokumentarec je žirija podelila filmu Trouble the Water režiserjev Tie Lessin in Carla Deala, zgodba pa se vrti okoli para, ki je komaj ušel divjanju orkana Katrina v New Orleansu. Režiserja sta v dokumentarni film vključila posnetke poplav, ki jih je naredila Kimberly Rivers Roberts. Najboljši tuji igrani film je postala švedska drama King of Ping Pong režiserja Jensa Jonssona, najboljši tuji dokumentarni film (ki ga je za najboljšega v isti katergorji izbralo tudi občinstvo) pa Man on Wire Britanca Jamesa Marsha – gre za resnično zgodbo o vrvohodcu Philippu Petitu, ki se je leta 1974 po žici sprehodil med od leta 2001 uničenima stolpoma WTC v New Yorku. Petita so pozneje aretirali.

Nasmejal psihiater, ki kadi marihuano
Najljubši film občinstva je komedija The Wackness, v kateri Ben Kingsley igra psihiatra, ki naj bi pomagal najstniškemu uživalcu marihuane, a kaj ko pri njem kupuje marihuano tudi zase. Občinstvo je za najboljši dokumentarec izbralo Fields of Fuel, v katerem režiser in aktivist Josh Tickell opozarja na ameriško odvisnost od nafte.

Filmski festival Sundance je ustanovil ameriški igralec in režiser Robert Redford.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.