Šport
21 ogledov

Druga zmaga Slovenije

Slovenija je z 31:29 premagala Črno goro. Žurnal24 main
Slovenska rokometna reprezentanca je drugi del evropskega prvenstva na Norveškem začela z zmago proti Črni gori. Naši so bili boljši za dva zadetka in so slavili z izidom 31:29.

Črnogorci niso bili kos našim rokometašem. © Sportnet

 
Dvoboj dveh nekdanjih republik rajnke Jugoslavije se je začel dokaj raztreseno. Na prvi zadetek je bilo treba počakati kar štiri minute, ko je črnogorskega vratarja Stojanovića premagal kapetan slovenske reprezentance Uroš Zorman . Z golom Pungartnika so naši hitro povedli z dvema zadetkoma prednosti, a se Črnogorci niso predali in tudi sami v šesti minuti dosegli svoj prvi zadetek na tekmi. Po vodstvu Črne gore s 4:3 so si naši prvič priigrali občutnejšo prednost in po deseti minuti igre povedli s 7:4, tudi nadaljevanje prvega polčasa pa je pripadlo varovancem Mira Požuna. Pajovič je bil zanesljiv s črte sedmih metrov, v 21. minuti pa je bila slovenska prednost že pet golov. Žal Slovenci niso uspeli zadržati visoke prednosti do konca prvega dela, kljub temu pa se je prvi polčas končal z ugodnim izidom 16:13 v prid Slovenije. Najbolj razpoložena sta bila Pajovič in Jure Natek , ki sta dosegla po pet zadetkov.


Aleš Pajovič je bil v dosedanjem poteku prvenstva naš najboljši igralec. © Reuters

 
V drugem delu so Črnogorci hitro kaznovali napake in izgubljene žoge, že po petih minutah pa so uspeli izničiti prednost in izenačiti na 16:16. Kljub nepopustljivosti so imeli naši rokometaši ves čas rahlo pobudo in v 41. minuti je bila po zadetku danes odličnega Natka prednost spet tri zadetke. Minuto pozneje je Aleš Pajovič povišal na 22:18, vsi upi klenih Črnogorcev pa so padli v vodo v 50. minuti, ko je Žvižej še enkrat več naše povedel v vodstvo s štirimi zadetki prednosti. Slovenci so tekmo uspešno privedli do konca in zmagali z rezultatom 31:29. Najboljši strelec Slovenije je bil Aleš Pajovič , ki je dosegel devet zadetkov, naša obramba pa je odlično zaustavila drugega strelca prvenstva Alena Muratovića , ki v prvem polčasu sploh ni uspel premagati Lapajneta oziroma Škofa.

Z zmago so si Slovenci podaljšali upanje na uvrstitev na enega od kvalifikacijskih turnirjev za nastop na letošnjih olimpijskih igrah v Pekingu , a njihova usoda bo odvisna tudi od razpletov dvobojev njihovih tekmecev, predvsem Norvežanov, Švedov in Madžarov. Kvalifikacije so si že izborile Poljska, Danska, Francija, Hrvaška, Rusija in Španija, ki so se na lanskem svetovnem prvenstvu v Nemčiji uvrstile od drugega do sedmega mesta.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.