Šport
5 ogledov

Koper poražen v Velenju

celje_mijovic_502 Žurnal24 main
V derbiju 7. kola MIK 1. lige so Celjani v gosteh premagali Gold Club (30:26). Škofjeločani zabeležili prvo zmago. Prešibki so bili Slovenjgradčani. V nedeljo tekma Gorenje : Koper.
 

MIK 1. liga, 7. kolo

N. Gorica I. L. : Slovan 27:32
Prevent : Knauf I. 30:31
Rudar : J. Ormož 35:25
Sviš : Trimo 24:25
Gold Club : Celje 26:30
Gorenje - C. Koper 28:26

Varovanci Borisa Deniča so po polčasu sicer zaostajali za gol, a v drugem delu stopnjevali tempo igre in domov odnesli dve točki. Na lestvici so poskočili s petega na sedmo mesto, torej se nahajajo stopničko nižje od začrtanega cilja – uvrstitve v ligo za prvaka.

V soboto so bile na sporedu štiri tekme. Hrpelje, kjer je Gold Club gostil Celje P. L., so bile prizorišče derbija 7. kola. Aktualni državni prvaki so nastopili v okrnjeni zasedbi, brez prvega organizatorja igre Davida Špilerja in vratarja Aljoše Rezarja, a kljub temu iztržili zmago (30:26). Na celjski strani je zopet blestel Edvard Kokšarov, ki je Mustafi Torlu natresel 8 golov. "Kockarji" so s porazom zdrsnili na peto mesto. Pred njimi kljub visokemu porazu z Rudarjem še vedno ostaja Ormož (25:35).

Novinec v druščini najboljših Knauf Insulation je zabeležil letošnjo prvo zmago. Varovanci Jožeta Galofa so v gosteh tesno premagali slovenjegraški Prevent (31:30). Mladenič Jure Dolenec je bil z dvanajstimi goli najzaslužnejši za nov par točk, s katerim je škofjeloški klub na lestvici prehiel Sviš. Ta je v dolenjskem derbiju z minimalno gol razliko izgubil proti Trimu (24:25).

V nedeljski tekmi pa je v bil derbiju v Velenju Cimos Koper prvič v sezoni poražen. Gorenje je bilo boljše z 28:26. Koprčani so tako prvo mesto prepustili Celju PL.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.