Šport
36 ogledov

Dekle za milijon dolarjev

Se bo Justine Henin veselila še drugega zaporednega naslova v Madridu? Žurnal24 main
Teniška sezona v ženski konkurenci je pred sklepnim dejanjem. Na sporedu je le še turnir najboljših osmih tenisačic.
 

Žreb po skupinah

Rumena skupina:
1. J. Henin (Bel)
3. J. Janković (Srb)
5. S.  Williams (ZDA)
7. A. Čakvetadze (Rus)

Rdeča skupina:
2. S. Kuznjecova (Rus)
4. A.  Ivanović (Srb)
6. M. Šarapova (Rus)
8. D. Hantuchova (Slk)

Najboljših osem tenisačic se bo v Madridu od srede do nedelje pomerilo za nagradni sklad kar treh ameriških dolarjev, od katerih si bo končna zmagovalka odrezala največji kos pogače v vrednosti milijona dolarjev. Mastersa se bodo udeležile tudi najboljše štiri ženske dvojice, tekmovanje pa bodo začele v soboto. Skupaj z japonsko veteranko bo nastopila tudi Katarina Srebotnik .

Heninovi največ možnosti
V posamični konkurenci se ugibanja o zmagovalki bolj ali manj vrtijo okoli belgijske šampionke Justine Henin . Ta čas najboljša igralka na svetu v Madrid prihaja kot zmagovalka devetih turnirjev v letošnjem letu, vključno z zmagami na Rolland Garrosu in Odprtem prvenstvu ZDA – in to čeprav je bil njen začetek sezone zaznamovan z obilico osebnih težav. Sredi leta se je vnovič povzpela povsem na vrh lestvice najboljših igralk na svetu, kjer se prepričljivo drži že 20 tednov.


Svetlana Kuznjecova je nosilka rdeče skupine. © sourcename

 

"Na Madrid imam lepe spomine, saj sem bila lani tu prva in leto končala kot številka 1 na svetu. Lanski uspeh si želim ponoviti, čeprav se zavedam, da si zmage želijo vse druge tekmovalke," je po prihodu v Španijo dejala Heninova, ki ima že obilico izkušenj s sklepnih turnirjev, saj je na zadnjem turnirju sezone nastopila že petič, dvakrat pa je nastop morala odpovedati zaradi poškodbe oziroma bolezni.

 
 

Z uvrstitvijo v Madrid sem izpolnila osnovni cilj, ki sem si ga zadala. O zmagi sicer ne razmišljam, vendar ....

Svetlana Kuznjecova

 
Rumena težja od rdeče?
Enega od redkih porazov je doživela v spopadu z Američanko Sereno Williams , s katero se bo Belgijka v Madridu pomerila tudi v svoji predtekmovalni skupini. Poleg Američanke bosta v rumeni skupini uvrstitev na prvi dve mesti, ki vodita v polfinale, poskušali doseči še Srbkinja Jelena Janković in mlada Rusinja Ana Čakvetadze . Po mnenju strokovnjakov je rumena skupina nekoliko močnejša od rdeče, v katero je žreb postavil Rusinji Svetlano Kuznjecovo , drugo s svetovne jakostne lestvice, in Marijo Šarapovo , še eno mlado tekmovalko Ano Ivanović iz Srbije ter Slovakinjo Danielo Hantuchovo , ki se je na finalni turnir uvrstila šele po odpovedi starejše od sester Williams ( Venus ).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.