Avto
89 ogledov

Prenova: Citroën C8

Citroën je ofenzivo začel z berlingom, takoj se mu je pridružil še pomlajeni C8. Žurnal24 main
Citroën je potem, ko je pokazal slike novega berlinga, razkril še osveženo različico svojega velikana C8.

Citroën C8 bi se moral v prodajnih salonih znajti čez kakšen mesec. Novosti v primerjavi z aktualnim modelom so majhne, nanašajo pa se tako na notranjost, kot zunanjost. Tu je še nov dizelski HDi motor, s filtrom trdih delcev, ki je vgrajen že v modelih C5 in C6. Gre za 2,2-litrski HDi motor, moči 125 kW/173 KM in najvišjim navorom 370 Nm pri 1.500 vrt./min.



Motor bo na voljo v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, konec leta pa bo v nekaterih državah kupcem na voljo tudi s šeststopenjskim avtomatskim menjalnikom. Na prvi pogled je moč opaziti spremembe zunanjosti, kot je večji citroënov znak, kromirani dodatki na sprednjem delu vozila, bolj izrazita obrobe maske, nova oblika žarometov na zadku. Potniški prostor po novem krasijo kromirani dodatki in spremenjena barva posameznih delov.



Na kratko spomnimo še na nekatere pomembne značilnosti tega avtomobila. Medosni razmak je 2,82 m, vanj pa lahko v treh vrstah sede osem potnikov. Odvisno od števila potnikov oziroma sedišč, se prostornina prtljažnega prostora giblje med 225 in 2950 litri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.