Šport
8 ogledov

Karbonova prva, dve Slovenki do točk

Denise Karbon je ugnala vso konkurenco. Žurnal24 main
Italijanka Denise Karbon je zmagala na veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučark v nemškem Ofterschwangu (2:22,26).
 

Ofterschwang, veleslalom (Ž)

1. D. Karbon (ITA) 2:22,26
2. N. Hosp (AVT) + 0,08
3. E. Görgl (AVT) + 0,09
20. T. Maze (SLO) + 2,36
28. M. Robnik (SLO) + 3,02

Ženska veleslalomska preizkušnja v nemškem Ofterschwangu je po dramatičnem drugem teku pripadla Italijanki Denise Karbon, ki je slavila z manj kot desetinko prednosti pred Avstrijkama Nicole Hosp in Elisabeth Görgl. Med dobitnice točk sta se uvrstili tudi Slovenki Tina Maze in Mateja Robnik.

Hospova je vodila po prvi vožnji, Italijanka Manuela Mölgg je zaostajala 36 stotink, Görglova na tretjem mestu pa 48. Mazejeva je bila na 20. mestu (+2,07), Robnikova pa na 28. (+2,46). Karbonova, ki je pred Zlato lisico dobila vse štiri veleslalome sezone, je bila po prvi vožnji šele deveta, na koncu pa je nadoknadila več kot sekundo zaostanka in se ponovno zavihtela na sam vrh.

"Zelo težko je bilo, ker sem se že pred tekmo bala bolečin, potem pa je kar šlo," je opisala svoje občutke Karbonova, ki je imela zlomljeno kost na palcu roke in je nastopila z opornico; poškodovala se je na treningu nekaj dni prej. Po odlični vožnji v finalu, ko je dosegla najboljši čas, se je prešerno veselila še pete zmage v disciplini, v kateri vodi že s skoraj nedosegljivo prednostjo. Tekmice je predse spustila le v Mariboru, kjer je bila tretja.

Avstrijka Kathrin Zettel (4.) in Mölggova (5.) sta na naslednjih mestih dopolnili uspeh svojih reprezentanc. Po dolgem premoru zaradi poškodbe se je na tekmovališča vrnila Španka Maria Jose Rienda Contreras, vendar se ni uvrstila niti med prvo petdeseterico (57.).

Pred nedeljskim slalomom v skupnem seštevku vodi Hospova (839 točk) pred Američanko Lindsey Vonn (773) in Nemko Mario Riesch (713).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.