Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

Prva zlata rola za Petelinji zajtrk

Petelinji zajtrk podira vse rekorde. Žurnal24 main
Petelinji zajtrk si je v enajstih dneh predvajanja v kinematografih ogledalo že 26.531 gledalcev, to pa pomeni, da je film že dobil prvo zlato rolo.

S tem si je novi slovenski celovečerec, ki ga je po literarni predlogi Ferija Lainščka režiral Marko Naberšnik, prislužil prvo zlato rolo, so sporočili iz agencije Odmev. Zlato rolo sicer podarjata Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev in Kolosej, njun namen pa je, da organizirano pripomoreta k promociji slovenskega filma in povečata njegovo konkurenčnost v domačih kinodvoranah. Priznanje podeljujejo samo slovenskim filmom in koprodukcijskim filmom, ki si jih v kinematografih ogleda več kot 25.000 gledalcev.

Petelinji zajtrk je na letošnjem Festivalu slovenskega filma v Portorožu dobil nagrado občinstva, poleg tega pa še glavne nagrade za režijo in scenarij (Marko Naberšnik), glavno moško vlogo (Vlado Novak), Pia Zemljič pa je domov odšla s Stopovo nagrado za najboljšo igralko leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.