Šport
5 ogledov

Tekma zvezdnikov spet tujcem

Ralph Intranuovo (Olimpija) je prispeval dva zadetka ob zmagi tujcev z 15:12. Žurnal24 main
Na Dunaju se je že tretjo leto zapored odvijala tekma vseh zvezd lige Ebel med domačimi hokejisti in tujci, za katere so nastopali tudi slovenski hokejisti. Slednji so bili boljši z 15:12.
 

All Star International

M. Rodman (1., 30., 34.), Fox (10., 21.), Intranuovo (19., 19.), Craig (28., 33.), Palkovics (34.), Jan (35., 38.), Day (55.), D. Rodman (59.), Kranjc (60.).

Avstrijska prestolnica je že tretje leto zapored gostila tekmo All Star lige Ebel, ki je v dvorano Alberta Schultza privabila 4000 ljubiteljev hokeja. Ti so se tokrat le zabavali, za kar je poskrbelo 46 z glasovanjem izbranih hokejistov.

Med njimi je bilo tudi sedem Slovencev in sicer Ivo Jan, Aleš Kranjc, Robert Kristan, Tomaž Razingar, Marcel in David Rodman ter Dejan Varl. Poleg njih so iz obeh slovenskih klubov igrali še Conny Strömberg, Ralph Intranuovo, Kevin Mitchell in Alex Westlund. Sama tekma ni imela posebnega tekmovalnega naboja, čeprav so se Avstrijci želeli tujcem oddolžiti za lanski poraz (18:10), a jim to ni uspelo. Prireditev je trajala vse popoldne, začela se je s spretnostnimi tekmovanji, končala pa z druženjem igralcev z navijači in zabavo. Toda časa za njo ni bilo na pretek, kajti igralce že v torek čaka nadaljevanje prvenstva, zato so misli preusmerili k zadnjim trem krogom in končnici.

Za najboljšega vratarja prireditve je bil izbran Jürgen Penker (Linz), naziv najboljšega branilca je osvojil Darcy Werenka (Vienna Capitals), medtem ko je prestižno nagrado za najboljšega napadalca prejel slovenski hokejist Marcel Rodman (Vienna Capitals). Za gledalce so bila zanimiva tudi spretnostna tekmovanja. Z najmočnejšim strelom se je izkazal Kevin Mitchell (ZM Olimpija, 159 km/h), Aleš Kranjc (Acroni Jesenice) je bil s 152 km/h peti.

V tekmovanju najhitrejši igralec se je pomerilo šest parov. Štiri dvoboje so dobili tujci (Guntis Galvins, Jean Phillipe Pare, David Rodman in Marcel Rodman), enega Avstrijci, en dvoboj pa je bil neodločen. Pri streljanju kazenskih strelov se je preizkusilo dvanajst igralcev, branili pa so vsi štirje vratarji. Dvoboj so dobili tujci, pri katerih sta bila z mojstrovinama uspešna Conny Strömberg (v vratih je bil Jürgen Penker) in Tomaž Razingar (Hannes Enzenhofer), pri Avstrijcih pa Dieter Kalt (Alex Westlund). Robert Kristan je vse tri kazenske strele ubranil. Tudi pri bližanju so bili uspešnejši tujci, ki so zmagali v treh izmed petih parov, tako da je skupna zmaga v spretnostih po posebnem seštevku z 10:6 pripadla tujcem.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.