62 ogledov

Zakaj "se meče" za starejšimi?

Vnukinji? Ljubimki? Glede na izraz ... Žurnal24 main
Se spominjate časov, ko ste imeli dvajset let, prav toliko kot čudovita rjavolaska s stopnišča, ki pa vas nikoli ni niti ošvrknila s pogledom, ker je menila, da vam še nekdo briše smrklje? Raje se je dobivala z moškimi v tridesetih.

Danes jih štejete trideset, ona pa se dobiva s štiridesetletniki. To zna boleti. Veste kaj? Čas je, da kolo časa zavrtite sebi v prid.

Ženske pač privlačijo starejši moški. Ko rečemo starejši, ne mislimo nujno na sedemdesetletnike, ki v naročju pestujejo petindvajsetletnice, čeprav je tudi takšnih nekaj. Govorimo o tem, da ženske rade pogledajo za moškim, ki je nekaj let, morda desetletje, starejši. Le zakaj, se sprašujemo.

Ko porsche ostane brez bencina
Nekje smo pobrali tole najboljšo razlago: ona je na začetku svoje naivne ljubezenske poti zainteresirana za to, da bi si našla bodočega moža. Ko ga najde, porabi kakšno leto, da ga ukroti in prevzgoji. Ko je poslanstvo izpolnjeno, se spet poda v svet, da bi odkrila, ali morda česa le ne zamuja. Da si duška in seveda sreča nekoga, ob katerem se ji tresejo kolena. Morda Jože še nima vozniškega dovoljenja, ima pa rdečega porscheja in je zato še bolj zanimiv. Z njim se srečuje ob četrtkih, ko imajo svoj žur babe, in ob ponedeljkih, ko s fanti popiva njen prevzgojeni Tine. Vrč hodi po vodo, dokler se ne razbije, in Tine nekega dne seveda izve ter nepreklicno konča zvezo. Čez nekaj časa nov rezervni del potrebuje tudi rdeči porsche in ona polna kesanja prosi Tineta, naj jo vzame nazaj. Obenem ugotovita, kako zelo sta pogrešala drug drugega, in si izmenjata zaročna prstana. V globini duše pa se predvsem bojita samskega stanu.

Če je Tine ne vzame nazaj, se ona poda po kolovozih samskega življenja, na katerih srečuje vse mogoče tipe, dokler ne postane realistična kot vsi drugi in zadovoljna z obiskom restavracije hitre prehrane. Ko le ugotovi, da svet ni tako rožnat, kot pišejo nekateri manj odgovorni spletni portali, začne ceniti zrelost in odgovornost starejših moških. In smo prispeli.

Starejši moški so zabavnejši. © iStockphoto

 
Lovec nakupuje v supermarketu
Večina žensk bo priznala, da se ozirajo za močnimi moškimi, ki se znajo postaviti zase. Nekoč je to pomenilo moškega, ki je znal loviti, nahraniti družino in se braniti pred zavojevalci ter bil kot tak primeren za nadaljevanje rodu. Danes živimo v bolj civilizirani družbi. Ženske ne potrebujejo več oplojevalca, lovca ali zaščitnika, namesto tega imamo banko sperme, najboljšega soseda in policijo. Toda zaradi vzgoje, ki ni šla vedno v korak s časom, ženske še vedno pričakujejo, da bo moški granitni steber družine. Današnji moški mora biti zrel, odgovoren in finančno preskrbljen.

Sama bo prišla nasproti
V dobi romantične ljubezni in srce parajočih televizijskih novel ženska išče moškega, ki ga ne zanima samo oralni seks, ampak pozna sleherno točko njenega čutnega telesa in si tudi vzame čas, da ga raziskuje kot novo celino. Vse to lahko ponudi večina moških, ki so zakorakali v polnoletnost, vendar pa ženske omenjene zmožnosti pogosteje kot ne povezujejo s starejšimi moškimi. Poleg tega starejši moški z brazgotinami v duši stvarneje sprejemajo življenje in žensko takšno, kot je. Ženske to zelo dobro čutijo in se zaradi tega počutijo varnejše in bolj sprejete. Sama bo prišla nasproti, zdaj jo morate le še znati zapeljati.

Hiteti je treba počasi. © iStockphoto

 
Bodite predvsem prijatelj; zadnja stvar, ki jo godna mladenka potrebuje, je moški, ki želi isto kot vsi drugi – skočiti v njene hlačke. Ne sme imeti občutka, da si želite kaj več od pogovora.

Bodite spontani;
malce trapast nasvet, ki zapoveduje spontanost, pa vendar – ženske imajo rade moške, ki stvari počnejo drugače. To kaže na neodvisnost in zabavnost. Potem ko sta postala prijatelja, jo povabite na kakšen nenavaden dogodek, morda prestižen koncert. Privoščite ji kaj zabavnega, česar si običajno sama ne bi in česar ji tudi marsikdo drug ne bi; ker si ne more ali ker se tega ne bi domislil.

Ugajajte;
pokažite ji, da vam veliko pomeni, z drobnimi dejanji, negujte se, oblačite se elegantno, nadišavite se, naj uživa v vonju, ko jo boste za slovo lahno in drzno poljubili na lice, pokažite ji prednosti udobnega avtomobila pred avtobusom in ne obotavljajte se s plačilom računa za večerjo, kaj šele skodelico kave. Ne gre za to, da ste obsojeni na materialistke, takšne geste ceni prav vsaka.

Bodite potrpežljivi;
po nekaj obetavnih zmenkih nikar ne naredite prenagljenega koraka; če se bo kaj zgodilo, se bo na njeno pobudo in z njenim tempom. Toda ko se bo, tega nikar ne pospešujte z nepotrpežljivostjo kakega zelenca. Raje ji pokažite, da vam lahko zaupa in da je ne boste v nič silili. Če jo boste zmasirali in se ustavili tik pred zdajci, se bo spraševala: ''Le zakaj ni šel dalje?'' Bodite kavalir in jo obenem razvnemajte. Na koncu bo sama cepetala od nestrpnosti.

Starejše je boljše

Geslo ''starejše je boljše'' je prestalo preizkušnjo časa. Vprašajte vinarje ali trgovce s starinskim pohištvom. Ljudje starost povezujejo z izkušnjami, izkušnje pa z boljšim učinkom, zato si bodo ženske vedno želele zmenkov s starejšimi moškimi. In za konec še jedrnat opis takšnega razmerja:

''Sem 32-letna ženska, ki ima razmerje s 56-letnikom. Poznava se že leta in zelo me ljubi. Edina težava je, da je oče moje najboljše prijateljice. Ne veva, kako naj to sporočiva okolici, čeprav sva pripravljena storiti naslednji korak in sva se že pogovarjala o skupnem življenju. Moji otroci pa ga obožujejo in kličejo dedek.''

En moški, pa toliko vlog. Ekonomično.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.